Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Desserts Kerstdessert - ananas

Gegrilde ananas met granaatappel en vanille-ijs

  • dessert
  • 4
  • 25m

Kerstdesert: Gegrilde ananas

Werkwijze

Schil de ananas en snijd er dikke plakken van. Meng de suiker met de munt. Verhit een grillpan of grillplaat. Steek met een steker de middelste harde kern uit de ananas. Gril de ananas aan beide kanten mooi bruin, neem ze van de grill en bestrooi beide kanten met de muntsuiker. Leg 1 of 2 plakken ananas op een bord, leg er een bolletje ijs op en strooi de granaatappelpitjes erover. Garneer eventueel met nog een blaadje munt.

Tip: Er zijn ook speciale ananasschillers te koop die meteen de kern eruit halen.

Tip: Halveer de granaatappel, draai hem en houd hem boven een bord. Tik met een houten lepel tegen de schil van de granaatappel, de pitjes vallen er makkelijk uit. Let op, het spettert wel een beetje!

Volgend recept >


Ingredienten

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 muntblaadjes, zeer fijngehakt
  • 4-6 bollen Perfekt vanilleijs
  • 1 granaatappel, de pitjes

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

169
Perfekt

Banketbakkersroomijs

1000 mililiter
129

Munt

15 gram
1.95 149
149

Ananas

1 stuk
199

Granaatappel

1 stuk