Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Desserts Kerstdessert - hartig

Vijgen met geitenkaas en spek

  • dessert
  • 4
  • 30m

Kerstdessert hartig: vijgen met spek

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de vijg tweemaal open, maar niet helemaal door zodat hij als een bloem uiteen geduwd kan worden. Schep er een lepel geitenkaas in, strooi er wat tijm over en wikkel om de onderste helft van de vijg een plak ontbijtspek. Schenk er een beetje honing over. Zet de vijgen op een bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot de spek krokant is.

Tip: Gebruik 1, 2 of 3 verse vijgen per persoon. Het is namelijk een redelijk machtig dessert.

Volgend recept >


Ingredienten

  • 8-12 verse vijgen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 takjes tijm, de blaadjes
  • 8-12 plakjes Onze Trots ontbijtspek 
  • 2 eetlepels g'woon honing

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

2.39 169
169
Chavroux

Chavroux naturel

150 gram
129

Tijm

1 stuk
ca. 183
Onze Trots

Ambachtelijke ontbijtspek

80 gram