Tompouce van dadelbrood en blauwe bessen
- dessert
- 4
- 30m
Werkwijze
Doe voor de blauwe bessencompote de suiker, kaneelstokje, likeur, de helft van de bessen en 60 ml water in een steelpan en verwarm alles op een lage warmtebron tot de suiker is opgelost. Laat het dan 2 minuten koken tot de bessen hun sap vrijlaten. Roer het aardappelzetmeel in een kommetje glad met 1 eetlepel koud water en roer het mengel samen met de achtergehouden bessen door de compote. Laat deze al roerend in 1 minuut licht binden. Doe het over in een koude kom en laat het een uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Snijd het dadelbrood in dunne plakken of dunne puntjes. Trek met een kwast een streep bosbessencompote aan één kant van het bord. Leg een snee dadelbrood in het midden naast de streep, leg er een plak brie op en schep er wat blauwe bessencompote op. Dek af met een plakje brie en daarop een tweede snee dadelbrood. Schep er nog wat blauwe bessencompote op en strooi er wat verse blauwe bessen over.
Tip van René Brienen
U kunt de tompouce al voor het diner opbouwen. Steek er een aantal cocktailprikkers in om het torentje recht te houden. Zet de tompouces in de koelkast en haal ze 30 minuten voor serveren uit de koelkast. Vergeet voor het serveren de prikkers er niet uit te halen.
Messias Port Ruby: Volle robijnrode kleur. Complex rijp vruchtenaroma.
Gulden Draak Brewmaster: het bier is na het brouwen op whiskyvaten verder gerijpt, hierdoor heeft het een unieke smaak met tinten van rozijnen, mout en gist.
Ingrediënten
- 1 Paiarrop dadelbrood (kaasafdeling)
à 200 gram, in plakjes of puntjes - 200 gram Onze Trots ambachtelijke
roombrie, in plakjes of puntjes
Ingrediënten blauwe bessencompote
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 60 ml blauwebessenlikeur
- 250 gram blauwe bessen
- 1 theelepel aardappelzetmeel