Gestoofd konijn met dadels en biersiroop
- hoofdgerecht
- 4
- 60m
Werkwijze
Meng het witbier, zilveruitjes met het sap, laurierblaadje, kaneelpoeder, nootmuskaat en gemberpoeder en leg de konijnbouten hier minstens 4 uur in om te marineren.
Neem de konijnenbouten uit de marinade (bewaar de marinade!) en dep ze droog. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes tot er vet vrijkomt. Voeg dan de uien toe en bak dit samen ca. 10 minuten. Neem het spekmengsel uit de pan en houd apart. Voeg de boter toe en bak de konijnenbouten rondom mooi bruin. Zet de warmtebron lager, voeg het spekmengsel, bouillon, dadels, abrikozen en de marinade toe. Laat dit ca. 45 minuten zachtjes stoven.
Voeg de laatste 10 minuten de ontbijtkoek toe. Roer de saus goed door. Maak in de tussentijd de biersiroop door het bier met de suiker aan de kook te brengen en deze in te laten koken tot een siroop. Leg de konijnenbouten op een schaal, haal het laurierblaadje uit de saus en schenk de saus erover. Bedruppel met de biersiroop en bestrooi met amandelen, sesamzaad en koriander.
Chateau La Besage Bergerac: rode wijn met een uitgebalanceerde smaak van pruimen, vanille en rijpe rode vruchten.
Hertog Jan Grand Prestige: deze roodbruine gerstewijn van hoge gisting smaakt vol en rijp, waarbij zoet en bitter duidelijk te onderscheiden zijn.
Ingrediënten
- 4-6 Buytenlust konijnenbouten
- 2 flesjes witbier
- 1 pot Perfekt zoetzure zilveruitjes (320 gram)
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gemberpoeder
- 100 gram spekblokjes
- 2 uien, fijngesnipperd
- 50 gram boter
- 300 ml kruidenbouillon
- 100 gram gedroogde dadels zonder pit
- 100 gram gedroogde abrikozen gehalveerd
- 4 plakken Korengoud ontbijtkoek in stukjes
- 50 gram blanke amandelen geroosterd
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
- 2 eetlepels grof gehakte koriander
Ingrediënten biersiroop
- 1 flesje kriekenbier
- 2 eetlepels suiker
Bijgerechten
Deze gestoofde konijnenbouten vragen om een passend bijgerecht, zoals zoetzure pompoenrolletjes, schorseneren met krokante hamreepjes of courgetterolletjes gevuld met zelfgemaakte aardappelpuree.