Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Voorgerechten Kerstvoorgerecht - avocado

Avocado met Hollandse garnaaltjes, mango, appel en mangosaus

  • voorgerecht
  • 4
  • 35m

Kerstvoorgerecht: Avocado met Hollandse garnaaltjes

Werkwijze

Halveer de avocado en snijd van beide zijkanten een heel klein kapje zodat de avocado straks recht blijft staan. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er met een lepel uit. Bewaar de schil en bestrijk de binnenkant met citroensap. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de avocado en appel met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Doe voor de mangosaus 100 gram van de mangoblokjes, azijn, mosterd, ei en zout in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer op de bodem en zet kort aan. Schenk een groot deel van de olie erbij en zet de staafmixer weer aan, deze staat nog steeds op de bodem! Trek nu heel langzaam de staafmixer naar boven zodat alles gaat emulgeren. Voeg zoveel olie toe tot de gewenste dikte is ontstaan. Hoe meer olie hoe dikker de saus. 

Meng de resterende mangoblokjes, de garnaaltjes en kervel onder het avocadomengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de uitgelepelde avocadohelften met het garnalenmengsel en zet ze op een bordje. Garneer eventueel nog met wat verse kervel.

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 2-3 rijpe avocado’s
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 harde appel
  • 1 rijpe mango
  • 250 gram Hollandse garnaaltjes
  • 2 eetlepels fijngesneden kervel
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • ca. 200 ml zonnebloemolie
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

525
Jan Linders

Hollandse garnalen

100 gram
069
Perfekt

Franse mosterd

250 gram
ca. 179

Elstar los

1000 gram
115

Avocado

1 stuk
199

Mango

1 stuk
079
g'woon

Witte wijnazijn

250 mililiter