Cannelloni van kalfsrosbief
- voorgerecht
- 4
- 45m
Werkwijze
Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pel ze, halveer ze en neem het eigeel eruit. Hak het eiwit fijn. Druk het eigeel door een zeef en maak het aan met een beetje mayonaise en zure room. Zorg dat het mengsel net spuitbaar is. Lepel het mengsel in een kleine spuitzak of gebruik een stevig boterhamzakje. Leg tot gebruik opzij.
Kook de aardappelen in water met een beetje zout in ca. 15 minuten beetgaar. Hierna afgieten, kort opstomen en af laten koelen. Snijd ze in blokjes. Kook de wortel met een beetje zout in 2-3 minuten beetgaar, doe de tuinerwten erbij en laat nog 1 minuut koken. Hierna afgieten, koud spoelen en uit laten lekken. Snijd vier plakjes rosbief in reepjes. Meng deze met het eiwit, aardappel, wortel, augurk, erwten en sjalot. Meng er de resterende mayonaise en zure room door en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Meng de peterselie en bieslook en schep de helft door de huzarensalade.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de witlofreepjes 3-4 minuten. Schenk de gembersiroop erbij en een beetje zout en bak de witlof al omscheppend nog 3-4 minuten tot deze is gekaramelliseerd. Verdeel de witlofreepjes over de borden en laat afkoelen tot lauwwarm. Leg een deel van de huzarensalade op een plak kalfsrollade en rol hem op als een canneloni. Doop de uiteinde een beetje in de resterende peterselie en bieslook.
Leg de cannelloni op de witlof. Geef per persoon twee à drie cannelloni’s. Knip een puntje van de spuitzak met het eigeelcrème en spuit op elke cannelloni drie kleine toefjes. Bestrooi met nog wat gesneden peterselie en bieslook.
Tip van René Brienen
Het oprollen gaat het makkelijkste door een plak kalfsrosbief op een stuk plasticfolie te leggen. Met behulp van de
folie maakt u een strakke rol.
Reserve Personelle Macon Villages: een typische bourgondische mooie verfijnde wijn met frisse aroma’s en een mooi zuurtje.
La Chouffe: ongefilterd blond bier dat op de fles is hergist. Het is fruitig, gekruid met koriander en kent een lichte hopsmaak.
Ingrediënten
- 300 gram Onze Trots gesneden kalfsrosbief (afdeling vleeswaren)
Ingrediënten huzarensalade
- 2 eieren
- 2 eetlepels Perfekt mayonaise
(of halvanaise) - 1 eetlepel zure room
- 4 aardappelen, geschild en
in stukken - 1 winterwortel, in blokjes
- 4 Perfekt augurken, in blokjes
- 100 gram Perfekt tuinerwten (diepvries)
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
Ingrediënten gekaramelliseerde witlof
- klontje boter
- 2 stronkjes witlof, zonder kern in reepjes
- 2 eetlepels Sum & Sam gembersiroop
- peper en zout