Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Voorgerechten Kerstvoorgerecht - carpaccio

Zoetzure koolrabicarpaccio met een kreeftencocktail

  • voorgerecht
  • 4
  • 60m

Kerstvoorgerecht: koolrabicarpaccio

Werkwijze

Snijd de koolrabi in dunne plakken (schaaf of mandoline) en spreid ze uit op een brede schaal. Breng azijn, suiker, water en zout met het laurierblaadje, de kruidnagel, korianderkorrels en knoflook aan de kook en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk dit over de koolrabi en laat dit ongeveer 30 minuten staan tot het is afgekoeld tot lauwwarm. 

Neem de plakjes koolrabi uit het zoetzuur, laat ze iets uitdruppen en verdeel ze dakpansgewijs als een carpaccio over de borden. Meng de rivierkreeftjes, appel, kervel en bieslook met de cocktailsaus. Verdeel in het midden de rivierkreeftjes (eventueel met behulp van een steekvormpje). Bestrooi met nog een beetje kervel en bieslook.

Wijntip

 

Villa Maria Sauvignon blanc: frisse, stuivende, biologische Sauvignon Blanc, typisch voor Nieuw Zeeland. Sappig en intens met tonen van passievrucht, citrus en meloen.

Biertip

 

Pauwel Kwak: een moutige smaak en accent van zoethout. Wordt origineel geschonken in speciaal koetsiersglas met houten staander.

 

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 1-2 koolrabi’s
  • 200 ml g'woon witte wijnazijn
  • 85 gram suiker
  • 135 ml water
  • snufje zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel korianderkorrels
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels Perfekt cocktailsaus

Ingrediënten kreeftcocktail

  • 300 gram rivierkreeftjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 eetlepel fijngehakte kervel
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

089
Perfekt

Whisky cocktailsaus

250 mililiter
289
Verstegen

Laurierblad heel

10 gram
199
Verstegen

Kervel heel

7 gram
349
Jan Linders

Rivierkreeftjes

100 gram
099

Koolrabi

1 stuk
2.79 199
ca. 199

Kanzi los

1000 gram
Bekijk aanbieding:
Kanzi appels
499
Pauwel

Kwak

75 centiliter
219
Verstegen

Korianderzaad heel

24 gram
899
Villa maria

Sauvignon blanc

750 mililiter
079
g'woon

Witte wijnazijn

250 mililiter