Zoetzure koolrabicarpaccio met een kreeftencocktail
- voorgerecht
- 4
- 60m
Werkwijze
Snijd de koolrabi in dunne plakken (schaaf of mandoline) en spreid ze uit op een brede schaal. Breng azijn, suiker, water en zout met het laurierblaadje, de kruidnagel, korianderkorrels en knoflook aan de kook en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk dit over de koolrabi en laat dit ongeveer 30 minuten staan tot het is afgekoeld tot lauwwarm.
Neem de plakjes koolrabi uit het zoetzuur, laat ze iets uitdruppen en verdeel ze dakpansgewijs als een carpaccio over de borden. Meng de rivierkreeftjes, appel, kervel en bieslook met de cocktailsaus. Verdeel in het midden de rivierkreeftjes (eventueel met behulp van een steekvormpje). Bestrooi met nog een beetje kervel en bieslook.
Villa Maria Sauvignon blanc: frisse, stuivende, biologische Sauvignon Blanc, typisch voor Nieuw Zeeland. Sappig en intens met tonen van passievrucht, citrus en meloen.
Pauwel Kwak: een moutige smaak en accent van zoethout. Wordt origineel geschonken in speciaal koetsiersglas met houten staander.
Ingrediënten
- 1-2 koolrabi’s
- 200 ml g'woon witte wijnazijn
- 85 gram suiker
- 135 ml water
- snufje zout
- 1 laurierblaadje
- 1 kruidnagel
- 1 theelepel korianderkorrels
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 4 eetlepels Perfekt cocktailsaus
Ingrediënten kreeftcocktail
- 300 gram rivierkreeftjes
- 1 appel, in blokjes
- 1 eetlepel fijngehakte kervel
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook