Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Voorgerechten Kerstvoorgerecht - pompoensoep

Kruidige pompoensoep met fijne groente en zalmrilette

  • voorgerecht
  • 4
  • 40m

Kerstvoorgerecht: pompoensoep

Werkwijze

Meng kerriepoeder, peterselie, chilivlokken, komijnzaad, kurkuma en knoflookpoeder door elkaar. Breng de bouillon met de pompoen, sinaasappelsap, kruidenmix en driekwart van de wortel aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer mooi glad en roer de helft van de crème fraîche erdoor. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Pluk de warmgerookte zalm in stukjes en meng met de rest van de crème fraîche, kappertjes en dille tot rillette. Breng op smaak met peper en zout. (Rillette is een soort pasta van de zalm. Deze pasta wordt later toegevoegd aan de soep). 

Kook blokjes wortel, courgette en plakjes groene asperges in drie minuten gaar en giet af. Verdeel de groente in het midden van voorverwarmde soepborden, leg er een flinke lepel zalmrillette op en zet de borden op tafel. Doe de hete soep in een kan of (ouderwetse) koffiepot en schenk de soep aan tafel rondom de groente en zalm.

Volgend recept >


Ingrediënten soep

  • 1,2 kg pompoen, geschild en vruchtvlees in stukken
  • 1,5 liter groentebouillon (van tablet of zelfgemaakt)
  • 1 winterwortel, geschild en in stukken
  • 150 ml g'woon sinaasappelsap
  • ½ courgette, in blokjes
  • 6 groene asperges, in plakjes
  • 6 theelepels kerriepoeder
  • 6 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • peper en zout

Ingrediënten zalmrilette

  • warmgerookte zalm in moot
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

108
Perfekt

Groentebouillonblokjes 12 stuks

120 gram
229
Verstegen

Kerrie

40 gram
090
Melkan

Demi crème fraîche 15%

125 gram
112
Perfekt

Kappertjes

100 gram
ca. 055

Winterpeen los

1000 gram
079

Courgette

1 stuk
513

Groene asperges

350 gram
ca. 728
Foppen

Warm gerookte zalmmoten

245 gram
170
g'woon

Sinaasappelsap

1500 mililiter