Home Knolselderij

Knolselderij: een 'vergeten groente' uit eigen streek

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Zo ook onze knolselderij, afkomstig van teler Berden uit Venlo. Het hele jaar door komt deze knolselderij uit Limburg en is zo een echte streekgroente. Lekker vertrouwd uit eigen streek dus!

Een veelzijdige groente

De knolselderij is eigenlijk een best onbekende groente en dus is het niet gek dat deze onder de ‘vergeten groente’ valt. En hoewel we de groente niet zo heel vaak eten in Nederland, is hij wél heel erg lekker! Het vruchtvlees heeft namelijk een heerlijke milde en zoete smaak.

Behalve dat knolselderij erg lekker is, is het ook erg gezond! Het bevat geen vet, weinig suikers en zit boordevol met vezels en vitamine C. Een verantwoorde keuze dus!

Je kunt de knolselderij het best bewaren op een koele plek van ongeveer 12-15 graden. Je kunt hem dan tot wel 4 weken bewaren! Indien je de knolselderij hebt aangesneden, kun je deze het best omwikkeld in vershoudfolie, of in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Variëren met knolselderij

Knolselderij is een hartstikke veelzijdige groente. Of je de groente nou stooft, bakt, verwerkt in een salade of in een ovenschotel: de herkenbare smaak geeft meteen een twist aan het gerecht. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld walnoten, appel of witlof. Ook lekker: bestrooi de knolselderij met kaas en bak deze kort in de oven. Bekijk onze selectie recepten met knolselderij in de hoofdrol en probeer er eens eentje uit! 

Rosti van knolselderij met peterseliepesto

Rosti van knolselderij met peterseliepesto

Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt

Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt

Bij jouw Jan Linders

109

Knolselderij

1 stuk