Home Komkommers

Komkommers: het hele jaar door uit eigen streek!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten. Zo ook onze komkommers!

Normaal gesproken komen komkommers niet het hele jaar door uit Nederland omdat deze groente niet goed tegen regen en kou kan. Kompany teler René Tielemans uit het Brabantse Boekel werkt met twee teeltperiodes en speciale groeilampen waardoor de komkommers toch het hele jaar door in Nederland worden geteeld. En daar komen onze komkommers o.a. vandaan: het hele jaar door vertrouwd van dichtbij! 

Fris en lekker gezond!

Geen enkele groente is zo veelzijdig als de komkommer. Door de knapperige en frisse smaak is dit één van de populairste groente van Nederland en erg geliefd bij kinderen. Wist je dat komkommer op de 7e plek staat in de top 10 van meest gegeten soorten groente? De groente is namelijk naast lekker ook hartstikke gezond: één komkommer bevat ongeveer 45 calorieën, 0 gram vet en heel veel gezonde voedingsstoffen en vezels. Een gezonde keuze dus! 

Een komkommer bewaar je het beste op een koele plek, maar niet in de koelkast. Juist in een voorraadkast blijft de groente langer goed: tot 1 week. Een restje rauwe, gesneden komkommer kun je wel het beste in de koelkast bewaren.  

Volop variatie: 3x anders met komkommer

Door de frisse smaak is komkommer een populaire groente voor salades, maar je kunt ‘m ook perfect stoven of zelfs bakken!  Met of zonder schil, in plakjes, blokjes, geraspt of in kleine bolletjes: de komkommer is heerlijk veelzijdig. 

... met de lekkerste komkommers uit eigen streek!

... met de lekkerste komkommers uit eigen streek!

#1 Komkommersalade met mango en granaatappel

#1 Komkommersalade met mango en granaatappel

#2 Komkommerrolletjes vol knapperige groenten

#2 Komkommerrolletjes vol knapperige groenten

#3 Komkommersoep met gerookte kip en dille

#3 Komkommersoep met gerookte kip en dille

Bij jouw Jan Linders