Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Knien in 't Zoer

Knien in 't Zoer

Knien in ’t zoer

Een van de bekendste en populairste najaarsgerechten is toch wel ‘Knien in ’t zoer’. Bereid deze overheerlijke delicatesse zelf en verras familie en vrienden met de ongeëvenaarde smaak van Konijn op Limburgse wijze.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 3 uien
  • 4 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • +/- 10 peperkorrels
  • 750 ml azijn
  • 250 ml water
  • +/- 250 g appelstroop
  • 600 g ontbijtkoek
  • boter
  • peper en zout

Kookgerei

  • braadpan
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • keukenpapier
  • garde
  • vergiet

Zo maak je het:

1. Plaats de konijnen in de grote kom

2. Pel de uien, snijd ze grof en voeg ze samen met de peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels toe aan de kom.

3. Schenk de azijn en het water erbij en zorg dat de bouten volledig bedekt zijn.

4. Laat de bouten de hele nacht marineren voor het beste resultaat.

5. Let op, van de marinade maak je de saus, dus bewaar deze goed.

6. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze goed droog met ’t keukenpapier.

7. Verhit boter in de braadpan en bak de bouten mooi bruin aan beide kanten.

8. Schenk de azijnmarinade in de pan, roer de stroop erbij en laat ’t geheel 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen (tot het vlees als het ware van het bot valt.)

9. Haal de bouten uit het vocht en zeef de marinade.

10. Breek de ontbijtkoek in stukjes en roer deze erbij. (Zo wordt de saus dikker/vaster.)

11. Breng de saus op smaak met extra stroop, peper en/of zout.

12. Plaats de konijnenbouten terug in de saus en serveer ze met spruitjes, gekookte aardappelen of aardappelpuree.