Asperges met kophaas en frisse tomaat
De kophaas is het voorste deel van de varkenhaas. Lekker mals en ideaal om saté van te maken. Maar ook in vele andere gerechten komt de kophaas geweldig tot zijn recht. Zoals in dit streekrecept met asperges uit het Limburgse Helden.
Ingrediënten
|
Werkwijze Schil de asperges tweemaal
rondom. Snijd een stukje van de onderkant af. Doe de asperges in een ruime pan
met een klont van de roomboter, melk, suiker, zout en voeg zoveel water toe dat
de asperges net onder staan. Breng de asperges heel even flink aan de kook,
haal de pan van de warmtebron en laat ze afgedekt 10 minuten rusten. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Snijd de kophaas in plakken, leg ze op de asperges en verdeel het olijvenmengsel erover. Schep de citroenboter erover. Lekker met risotto. |