La Dolce Vita Burger
Ingrediënten
|
Werkwijze Verhit een grillpan of grillplaat goed heet. Snijd de broodjes open en gril de binnenkanten goudbruin en krokant. Pers het teentje knoflook uit en snijd de paprika in repen. Meng de olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden en schep de repen paprika erdoor. Gril de paprika aan beide kanten in ca. 5-6 minuten zacht. Schuif ze opzij en bak op dezelfde grill de met peper en zout bestrooide hamburgers. Bak ze aan beide kanten 2,5 minuut, ze mogen nog ietwat rood zijn binnenin. Rooster de pijnboompitjes en snijd de mozzarella in 8 plakken. Meng de mayonaise en pesto en besmeer hiermee de onderkant van de broodjes. Leg er salatrio op. Leg daar op een burger en direct twee plakken mozzarella dwars over elkaar zodat deze nog iets smelt. Schep er een lepel pestomayonaise op en strooi de pijnboompitjes erover. Leg er een plakje tomaat overheen. Dek dit af met de bovenkant van het broodje.
|