Home Duurzaamheid Betrokkenheid in de buurt

Betrokkenheid in de buurt

Regionale betrokkenheid - Jan LindersDe lijfspreuk van onze oprichter, de heer Jan Linders, was: ‘Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou’. Het zit in onze genen om actief betrokken te zijn bij de omgeving. 

Jan Linders Fonds
Het zit in ons om lokaal betrokken te zijn. Daarom is het Jan Linders Fonds opgericht: al onze supermarkten, het servicekantoor en distributiecentrum kiezen ieder jaar een nieuw lokaal goed doel. Vanuit het Jan Linders Fonds wordt een financiële bijdrage aan deze goede doelen geleverd, de supermarkten zelf zetten zich in en ook ú kunt helpen. Lees verder op www.janlindersfonds.nl.

Regionale verankering
Elke supermarkt is onderdeel van de wijk waarin ze gevestigd is. Dat ziet u bijvoorbeeld terug in de klantgerichtheid van onze medewerkers. Ook bieden wij clubs en scholen uit de regio korting aan op hun boodschappen.

De regionale verankering gaat verder dan onze supermarkten. In ons distributiecentrum ontvangen we bijvoorbeeld graag middelbare scholen voor een uitvoerige kijk in de logistieke wereld. En we worden blij van de actuele en frisse blik van de verschillende HBO en WO stagiaires op het servicekantoor en in het distributiecentrum.

Samenwerking voedselbanken
Al onze supermarkten werken samen met regionale voedselbanken. Producten met een beperkte houdbaarheidsdatum of van onvoldoende kwaliteit voor verkoop, worden aan de voedselbanken ter beschikking gesteld. Met deze producten worden wekelijks enkele duizenden voedselpakketten samengesteld voor mensen die leven onder de armoedegrens. Bijkomend voordeel: Het verminderen van voedseloverschot belast het milieu minder.