Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Pasen 2018 - Malse bief

Limousin bief; heerlijk mals door ruimte en rust

malse biefstuk

Ingrediënten:

  • 4 biefstukken (alvast uit de koelkast halen, zodat ze op kamertemperatuur zijn)
  • 500 gram kriel aardappeltjes in de schil
  • 2-3 stengels prei, in stukken van ca. 2 cm
  • 250 gram trostomaatjes, zonder steeltjes
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zeezout
  • 2 takjes rozemarijn, grof gehakt
  • 4 takjes tijm, grof gehakt
  • 1 zakje kruidenmix voor rundvlees
  • 50 gram boter
  • peper en zout

Hoofdgerecht voor 4 persoon - bereidingstijd: 60 minuten.

Zo maak je het:

Kook de aardappeltjes in de schil en de prei 3 minuten in water met zout. Giet alles af en halveer de aardappeltjes.

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Verdeel de aardappeltjes en prei over een ingevette bakplaat, bedruppel alles met olijfolie, bestrooi het met zeezout en verdeel de rozemarijn en tijm erover. Zet dit ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, schep af en toe om en voeg de laatste 8 minuten de trostomaatjes toe. 

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en dep hem droog. Wrijf de biefstukken in met de rub kruiden en druk goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk aan elke kan 2,5 minuut voor een medium biefstuk. Laat hem 5 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Leg een biefstuk op een bord en schep de aardappeltjes en groente erbij. Bestrooi eventueel met gemalen zeezout en wat rozemarijn en tijm.

Lekker weer? Bereid de biefstuk op de BBQ! Als het weer het toelaat kun je de biefstuk ook op de BBQ bereiden. De aardappeltjes en groente kun je maken zoals hierboven beschreven.

Steek de barbecue ruimschoots van tevoren aan en zorg dat ‘ie een hoge temperatuur heeft bereikt. Wrijf de biefstuk in met de rub kruiden en leg ‘m op de BBQ. Bak de biefstuk aan elke kant 2 tot 2,5 minuut voor een medium biefstuk. Laat ‘m 5 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. 

Limousin biefstuk of kogelbiefstuk, nu in de aanbieding!