Ingrediënten
- 4 meervalfilets, ca. 150 gram per stuk
- 300 gram couscous
- 200 gram peultjes, draden verwijderd
- ½ komkommer, in halve ringen en zaadlijst verwijderd
- 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode grapefruit
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 50 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- 4 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
- 2 eetlepels (cider)azijn
olijfolie
- peper en zout
|
Werkwijze Leg de meervalfilet 15 minuten voor gebruik uit de
koelkast. Kook de couscous volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Spoel hem
hierna af en laat goed uitlekken. Schep de couscous regelmatig door.
Kook de peultjes in 3 minuten in water met een beetje
zout beetgaar. Spoel ze hierna koud. Snijd de schil van de grapefruit en snijd
de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de partjes. Knijp de uitgesneden
grapefruit uit en vang het vocht op. Meng de couscous met
de peultjes, komkommer, cherrytomaatjes, grapefruit, sjalot, hazelnoten en de
helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de dressing de azijn, grapefruitsap en
een flinke scheut olijfolie en meng deze door de couscous. Breng op smaak met
peper en zout. Verhit een scheut olie in een pan en bak de meerval in circa 5
minuten om en om goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de couscous over borden, leg de meerval
erop en garneer met koriander.
|