Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Meerval met een frisse couscoussalade

Meerval met een frisse couscoussalade

Ingrediënten
  • 4 meervalfilets, ca. 150 gram per stuk
  • 300 gram couscous
  • 200 gram peultjes, draden verwijderd
  • ½ komkommer, in halve ringen en zaadlijst verwijderd
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
  • 2 eetlepels (cider)azijn
    olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze
Leg de meervalfilet 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kook de couscous volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Spoel hem hierna af en laat goed uitlekken. Schep de couscous regelmatig door.

Kook de peultjes in 3 minuten in water met een beetje zout beetgaar. Spoel ze hierna koud. Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de partjes. Knijp de uitgesneden grapefruit uit en vang het vocht op. Meng de couscous met de peultjes, komkommer, cherrytomaatjes, grapefruit, sjalot, hazelnoten en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.


Meng voor de dressing de azijn, grapefruitsap en een flinke scheut olijfolie en meng deze door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheut olie in een pan en bak de meerval in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.


Verdeel de couscous over borden, leg de meerval erop en garneer met koriander.