Home Meloen

Meloenenfestival!

Meloenen: Galia, gele, Cantaloupe, Piel de Sapo én Watermeloen

Weer of geen weer, meloenen kunnen altijd! En dat geldt voor iedere variant. Of u nu kiest voor watermeloen, galia of cantaloupe... stuk voor stuk heerlijke groente. Groente? Ja, ondanks de zoete smaak is de meloen toch echt een groente.

Hoe herken je een rijpe meloen?
Nou, door er aan te ruiken! Hoe zoeter de geur, hoe rijper hij is. Aan de watermeloen kunt u horen of hij rijp is: klinkt de meloen hol wanneer u erop klopt, dan weet u zeker dat het u een sappige watermeloen te pakken heeft.

Trakteer op meloen

Meloenen zijn natuurlijk heerlijk, maar zeker ook leuk als traktatie! Maak handige meloenijsjes of knutsel een fruitige en lekkere meloen-boot. 

Recepten met meloen

Omdat je eindeloos kunt combineren en experimenteren met meloen, is ieder moment een meloenmoment! Zo maakt u bijvoorbeeld ’s middags een frisse meloenbowl met blauwe bessen en gebruikt u ’s avonds meloen voor een heerlijke watermeloensalsa bij kipfajita’s. Zit er geen recept voor u bij? Kijk dan in onze receptenzoeker voor meer lekkers met meloen.

Meloenbowl met blauwe bessen - Jan Linders
   
Meloenspiesjes met rauwe ham - Jan Linders
   
Pastasalade met courgette, feta en meloen - Jan Linders
Kipfajita's met avocado - Jan Linders
   
Komkommersoep met gerookte kip - Jan Linders
   
Sorbetijs meloen-honing - Jan Linders

Voor iedereen een meloen

Klik op een van de meloenen en ontdek meer over de smaak van iedere meloen. Wist u bijvoorbeeld dat een galia meloen een kruising is tussen een suikermeloen en cantaloupe? 

279

Galia meloen

1 stuk
249

Cantaloupe meloen

1 stuk
549

Watermeloen

1 stuk
329

Gele meloen

1 stuk

Bewaartip

Voor alle meloenen geldt dat u ze op een koele plek in huis bewaart, zoals de fruitschaal.Watermeloen smaakt het lekkerst als deze in de koelkast bewaard wordt. Zo haalt u de beste smaak uit elke meloen.