Home Duurzaamheid Uw supermarkt milieubewust

Uw supermarkt milieubewust

Jan Linders supermarkt milieubewustWe optimaliseren onze supermarkten continu. Niet alleen om u zo goed mogelijk te bedienen, maar ook om op het gebied van duurzaamheid de nodige stappen te kunnen zetten.

Energiebesparing
Diverse maatregelen hebben een energie efficiency index gerealiseerd van 72,8% (t.o.v. 2000). Zo worden onze koelingen afgedekt met dubbel glas en wordt de restwarmte van de koelingen – ook in ons distributiecentrum - hergebruikt voor verwarming.

We gebruiken energiezuinige ledverlichting en bewegingssensoren voor verlichting in de personeelsruimtes. Ook onderzoeken we de mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen op onze supermarkten.

Papierloos servicekantoor
Op het servicekantoor werken we toe naar een papierloos kantoor door een steeds verdere digitalisatie van onze bedrijfsvoering. Energiezuinige ICT maatregelen gaan daarbij hand-in-hand.

Samen afval scheiden
We hebben recycling naar een hoger niveau getild. Oud papier en oude folie worden hergebruikt. Producten die niet meer geschikt zijn voor consumptie worden omgezet in groene stroom. Dit alles doen we met regionale verwerkers.

Inleverplaats batterijen, lampen en frituurvet
We willen ook ú helpen om milieuvriendelijk met uw afval om te gaan. Naast oude batterijen en lampen, kunt u bij iedere supermarkt uw oude frituurvet inleveren. Zo komt het niet in het riool, maar vormt het een grondstof van autobrandstof. Geniet u van het vers geperste sap van Jan Linders? Dan is het goed te weten dat de sinaasappelschillen centraal worden verwerkt tot grondstof voor energieopwekking.