Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Duurzaamheid Duurzame keuze op uw bord Tips om voedselverspilling tegen te gaan

Tips om voedselverspilling tegen te gaan

Een verantwoord bord gaat verder dan uw keuze in producten. Bijvoorbeeld door voedselverspilling tegen te gaan. Op deze pagina vindt u enkele, makkelijke tips.

Check uw koelkast
Check voordat u naar de supermarkt gaat wat u nog in huis heeft. Producten aan de datum? Ga daar dan eerst mee aan de slag. Een lekker recept met uw ingrediënten vindt u in onze receptenzoeker

Bewaren en gebruiken
Bewaar alles op de juiste plek, zodat het langer goed blijft. De bewaarwijzer van het voedingscentrum helpt daarbij. 

Meten = verantwoorden eten
Van een keukenweegschaal of maatbeker wordt ook de portemonnee blij: door te meten, kookt u niet snel te veel. Toch te veel gekookt? Bewaar het in de koelkast of vries het in voor een later moment. En introduceer 'kliekjesdag' om zeker te weten dat het dan ook op gaat! 

Haal alles eruit wat er in zit
Vaak blijft er nog wat achter als u een pak vla of yoghurt uitschenkt. Door het pak juist te vouwen haalt u tot wel 10% meer uit het pak. Wilt u weten hoe u een pak goed leegmaakt? Kijk op www.zuivelpak.nl