Home Speciaalbier Ons speciaalbier

Ontdek ons speciaalbier

Jan Linders Beste Speciaalbier supermarkt 2017

Jan Linders is wederom bekroond als Beste Biersupermarkt én Beste Speciaalbier supermarkt! Onze grote assortiment, onze unieke bieren en scherpe acties worden geprezen en geroemd. U vindt bij ons een groot en gevarieerd assortiment speciaalbieren. Of u nu op zoek bent naar een Trappist, IPA of Blond bier, gegarandeerd dat u altijd iets vindt. 

 Leffe Blond en Brugse Zot Blond - Jan Linders

Blond bier
Blond bier dankt zijn naam aan de goudgele kleur en kent meestal een soep smaakprofiel. Belgische soorten zijn door de gebruikte gisten vaker fruitiger, terwijl de Nederlandse door het gebruik van aromatische hop soms iets bitterder zijn.
Bekijk ons assortiment.


 

Dubbel bier
Dubbel bier is wat zoeter van smaak en daarmee zachter. Dubbel verwijst naar het aantal keren dat het vergist is, dus niet alleen naar het hogere alcoholpercentage.
Bekijk ons assortiment.

 

Brugse Zot Dubbel en Westmalle Dubbel - Jan Linders

Spencer Trappist en Tre Fontane Trappist - Jan Linders

Trappist
Trappistenbier wordt enkel door monniken van de orde der Cisterciënzers gebrouwen. Wereldwijd zijn er slechts 11 trappisten-brouwerijen die het officiële logo mogen voeren. Maar liefst 10 van deze trappistenbieren hebben wij in ons assortiment!
Ontdek deze bijzondere trappisten.

India Pale Ale
India Pale Ale oftewel IPA werd voor het eerst gebrouwen in Engeland. Door de toevoeging van extra hop was het bier langer houdbaar en kon het worden verscheept naar overzeese kolonies zoals India. Het bier is daardoor ook zwaarder in alcohol en bitterder in smaak.
Bekijk ons assortiment.

Brand IPA en Hopverdomme - Jan Linders

Hertog Jan Grand Prestige - Jan Linders

 

Gerstewijn
Gerstewijn is bier, maar heeft de naam wijn gekregen vanwege het hoge alcoholpercentage. Gerstewijn is vaak een vrij moutig bier met een sterk hoparoma en bitterheid.
Bekijk ons assortiment.

Tripel
Een tripel is meestal goudkleurig en zeer zwaar bovengistend bier met hergisting in de fles. De kleur varieert tussen amber en blond. Tripels bevatten een typische sterk moutige, maar ook lichtzoete smaak.
Bekijk ons assortiment.

Brugge Tripel en Tripel Karmeliet - Jan Linders