Home Ontbijt

Één-, twee-, driemaal ontbijten

Yoghurt met peer, rood fruit en granola: een lekker fris en fruitig zuivelontbijtje om van te genieten!
Voor 1 persoon

  • 1 Conference peer
  • 200 ml yoghurt of kwark
  • 50 gram zacht fruitmix (blauwe bessen, bramen, rode bessen, frambozen)
  • 1 el honing
  • 2 el granola

Schenk de yoghurt of kwark in een kommetje. Prak met een vork het zachte rode fruit en meng de honing erdoor. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Schep het geprakte rode fruit over de yoghurt of kwark, leg de peer er als een waaier op en strooi de granola erover. Garneer eventueel met wat heel zacht rood fruit.

Sandwich gezond van karakterbrood: lekker gezond met ons Korengoud brood uit het Limburgse Kerkrade.
Voor 1 persoon

  • 2 sneetjes karakterbrood
  • 1 ei
  • 2 el hüttenkäse
  • 2-3 blaadjes salatrio
  • 2 red nature tomaten, in plakken
  • 6 plakjes komkommer
  • ½ rijpe avocado
  • 1 el yoghurtdressing
  • peper en zout

Leg het ei in kokend water, breng het terug aan de kook en kook het ei in 6 minuten hard. Laat het hierna schrikken in koud water, pel het en snijd het in plakken.

Besmeer één snee brood met hüttenkäse en bestrooi dit met peper en zout. Leg er vervolgens de sla, tomaat, komkommer, avocado en ei op. Bestrijk met yoghurtdressing en leg het tweede sneetje brood erop. Snijd diagonaal door en steek er eventueel een prikker in. Vouw de sandwich deels in een servet en zet hem op zijn kant.

Groene kokossmoothie van groene appel en kiwi: heerlijk verfrissend!
Voor 1 persoon

  • 1 groene appel
  • 1 groene kiwi
  • 200 ml kokosmelk
  • paar ijsklontjes

Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukken. Schil de kiwi en snijd hem in stukken. Doe de stukken appel en kiwi in een blender en schenk de kokosmelk erbij. Pureer tot een fijne smoothie. Voeg de ijsklontjes toe en pureer tot de smoothie lekker koud is. Als je de smoothie dikker wil kun je eventueel nog een banaan mee pureren.