Home Buitengewoon lekker grillen: hamburgers Kalfshamburger met gegrilde groente

Kalfshamburger met gegrilde groente

Ingrediƫnten
  • 4 Korengoud volgranen bollen
  • 4 theelepels boter
  • 1 grote courgette
  • 1 rode paprika 
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 kalfshamburgers
  • 4 eetlepels knoflooksaus
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de broodjes open en bestrijk de gesneden kanten dun met de boter. Leg ze onder een hete grill, in een grillpan of koekenpan en rooster ze goudbruin.

Snijd de courgette in lange dunne repen en de paprika in reepjes. Pel de ui en de knoflook, snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Meng de olijfolie met de knoflook en gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan. Bestrijk de groente met de olijfolie en grill ze aan beide kanten. Bestrooi de hamburgers met peper en zout. Verhit de resterende olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.

Leg de broodjes open elk op een bord en verdeel de geroosterde groente over beide helften van het broodje en leg de hamburger erop. Schep er een lepel knoflooksaus op.

Tip
Lekker met geroosterde aardappeltjes in de schil.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

109
Jan Linders

Knoflooksaus

0.15 kilogram
129

Uien

1 kilogram
099

Paprika rood

1 stuk
119

Courgette

1 stuk