Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Uitgebreid ontbijten Breadpudding van appel en echt Limburgs suikerbrood

Breadpudding van appel en echt Limburgs suikerbrood

Ingrediënten
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 40 gram boter, in stukjes
Materialen
  • 4 ovenvaste schaaltjes of kommetjes

Werkwijze
Snijd de appel met schil in dunne partjes. Meng de appel met citroensap, kaneelpoeder en 2 eetlepels suiker. Klop de eieren met de melk en de rest van de suiker los. Vet de ovenschaaltjes in en leg in elk schaaltje een sneetje suikerbrood en schenk er 1/3 deel van het eimengsel over. Verdeel hierover de helft van de appel. Hierop weer een sneetje suikerbrood, 1/3 van het eimengsel en de rest van de appel erover verdelen. Schenk de rest van het eimengsel erover en verdeel over alle schaaltjes wat stukjes boter.

Zet de schaaltjes 30 minuten in een oven van 180 graden. Serveer ze direct vanuit de oven of als ze lauwwarm zijn. Bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Presentatietip
Gebruik niet te kleine schaaltjes. Lage schaaltjes zijn ideaal. Presenteer de schaaltjes op een mooie plank of mooi dienblad en strooi een beetje poedersuiker over de ‘pudding’.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

027
Limonina

Citroensap

100 mililiter
199
Verstegen

Kaneel gemalen

37 gram
175
Jan Linders

Scharreleieren M

6 stuks
109
Jan Linders

Halfvolle melk

1000 mililiter
ca. 179

Elstar los

1000 gram
1.69 099
099
Korengoud

Limburgs suikerbrood

400 gram