Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Een soep vol vers Romige preisoep met rundvleesspread op roggebrood

Romige preisoep met rundvleesspread op roggebrood

Ingrediënten
  • 1 runder soepvlees pakket 
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 takjes bladselderij
  • 4 stengels prei
  • 2 maggieblokjes
  • 1-2 eetlepels kruidencrème
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout

Werkwijze
Breng het soepvlees met 1,2 liter water zachtjes tot net aan de kook. Schep er met een schuimspaan telkens het bovendrijvende stolsel af. Pel één ui en snijd hem in stukken, schil de wortel en bleekselderij en snijd in stukken, snijd 4 takjes bladselderij grof en snijd 1 stengel prei in stukken. Als er geen stolsel meer boven komt drijven, de groente en de maggieblokjes aan de bouillon toevoegen en de soep 2-3 uur zachtjes laten trekken.

Zeef de soep, liefst door een neteldoek, en neem de stukken soepvlees eruit. Breng de bouillon terug aan de kook. Pel en snipper de resterende ui en snijd de resterende 3 stengels prei in ringen. Voeg de ui en prei toe aan de bouillon en laat de groente in 10 minuten gaarkoken. Voeg de laatste 2 minuten de resterende twee takjes bladselderij toe.

In de tussentijd het afgekoelde soepvlees schoonmaken en in een kommetje doen. Breng het soepvlees op smaak met peper en zout en meng de kruidencrème erdoor. Besmeer de sneetjes roggebrood met de rundvleesspread.

Pureer de soep in de keukenmachine, blender of met de staafmixer egaal, breng op smaak met peper en zout en roer de slagroom erdoor. Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden en serveer er een besmeerd sneetje roggebrood bij. 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

065
Ok€

Kruidencrème

100 gram
ca. 214
Jan Linders

Runder soepvlees met been

230 gram
085
Jan Linders

Brabants roggebrood

400 gram
099

Bleekselderij

1 stuk
ca. 275

Uien los

1000 gram
085

Winterpeen verpakt

1000 gram
059

Snijselderij

15 gram
ca. 028

Prei (per stuk)

285 gram