Home Paksoi

Extra informatie

Paksoi uit eigen streek door bijzondere waterteelt

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten. Zo natuurlijk ook de paksoi! 

We gaan altijd voor de beste kwaliteit uit eigen streek. Onze paksoi komt o.a. uit het Limburgse Maasbree, waar het wordt geteeld middels speciale waterteelt. Zo zorgen we er samen met onze teler Fossa Eugenia voor dat dit typisch Oosterse product toch écht uit eigen streek komt, het hele jaar door! 

Knapperig met een pittig tintje

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijke uit Azië komt en is daar één van de meest gegeten groente. Met de witte, knapperige stelen en grote donkergroene bladen heeft de paksoi geen typische koolsmaak maar is juist wat pittig. Wist je dat de paksoi bestaat in verschillende kleuren groen en groottes? In de Nederlandse keuken gebruiken we voornamelijk de kleine baby-paksoi. Ideaal om te wokken, om te koken of om te gebruiken in een lekkere salade! 

Paksoi verpakt in plastic blijft gemiddeld 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. Wanneer de paksoi al gesneden is kun je deze nog 1 dag in de koelkast bewaren.

Variëren met paksoi

Juist omdat de paksoi zo knapperig en fris is met een mild pittige smaak, is deze ontzettend groente populair in de Aziatische keuken. Maar ook daarbuiten wordt deze groente steeds populairder! Het voordeel van paksoi is deze hartstikke veelzijdig is omdat je zowel de stengel als blad verschillend kan gebruiken. Van roerbakschotels tot Hollandse stamppot: met paksoi kun je prima variëren! 

Paksoi-stamppot met vegaballetjes

Paksoi-stamppot met vegaballetjes

Gewokte biefstuk met peultjes en paksoi

Gewokte biefstuk met peultjes en paksoi

Bij jouw Jan Linders

119

Paksoi

1 stuk