Ingrediënten voor de soep:
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 gele paprika's
- 2 groene paprika's
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rood pepertje, zonder zaadjes fijngehakt
- 400 ml kippenbouillon
- 400 ml visbouillon
- 400 ml groentebouillon
- 150 gram kipfilet
- 150 gram zalmfilet
- 1 eetlepel crème fraîche
- peper en zout
|
Werkwijze paprikasoep Maak
de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd van elke kleur
paprika 1,5 paprika in stukken en de resterende helft in kleine blokjes. Verhit
in 3 pannen wat olijfolie en bak de blokjes paprika met een beetje zout tot ze
net zacht, maar toch nog knapperig zijn. Neem ze uit de pan en leg ze apart. Bak
in dezelfde pannen de ui, knoflook en pepertje (gelijkmatig verdelen) en de stukken
paprika. Bak dit ca. 5 minuten. Schenk bij de rode paprika de groentebouillon,
bij de gele paprika de kippenbouillon en bij de groene paprika de visbouillon
en breng dit aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en laat de soepjes
10 minuten zachtjes koken. Pureer ze hierna met de staafmixer tot ze mooi glad
zijn. Bak in de tussentijd in aparte koekenpannen de kipfilet en de zalmfilet
bestrooid met peper en zout bruin en gaar. Snijd de kipfilet in plakjes en
verdeel de zalm in 3 gelijke stukken.
Schep
de soepjes in een (koffie)kopje en zet per persoon 3 kopjes op een bord. Schep
in de rode paprikasoep een kloddertje crème fraîche, leg in de gele paprikasoep
een paar plakjes kip en in de groene paprikasoep een stukje zalm. Bestrooi met
een beetje peterselie.
Kooktip De grootte van de paprika’s kan nogal verschillen. Als de soep te dik wordt na
het pureren kun je deze met wat extra bouillon tot de gewenste dikte
verdunnen.
|