Home Pizza, Pasta, Pasen Pasta met zalm en zoete pepertapenade

Pasta met zalm en zoete pepertapenade

Ingrediënten
  • 300 gram schelpjespasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote courgette 
  • 1 rode paprika 
  • 1 ui
  • 150 gram Jan Linders zoete pepertapenade
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram rucola
  • 4 zalmfilets van elk ca. 125 gram
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de courgette in plakken en snijd elke plak in vieren. Snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af.

Verhit één eetlepel olijfolie en bak de courgette, paprika en ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de tapenade en melk toe en laat mee verwarmen. Voeg de schelpjespasta toe en schep het geheel goed om. Neem de pan van het vuur en schep de rucola erdoor.

Verhit in een andere pan de resterende eetlepel olijfolie en leg de zalmfilet, bestrooid met peper en zout, in de hete olie. Zet het vuur iets lager en laat de zalm 3-4 minuten zachtjes bakken. Draai de zalm om en laat deze kant nog eens 3 minuten zachtjes bakken. De zalm moet nog roze zijn aan de binnenkant. Verdeel de pasta over 4 borden en leg hier de zalm op.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

123
Honig

Macaroni schelpjes

500 gram
ca. 582
Jan Linders

Zalmfilet

250 gram
6 voor 500
109
Jan Linders

Halfvolle melk

1000 mililiter
Bekijk aanbieding:
Jan Linders houdbare melk
ca. 275

Uien los

1000 gram
099

Paprika rood

1 stuk
089

Courgette

1 stuk
099

Rucola naturel

75 gram
199
Jan Linders

Zoete peper tapenade

150 gram