Home Pizza, Pasta, Pasen Linguine met beenham, tomaat en prei

Linguine met beenham, tomaat en prei

Ingrediënten
  • 1 ongegaarde beenham, naturel 
  • 300 gram linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3-4 stengels prei
  • 4 pruimtomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 bakje zuivelspread met bieslook 
  • peper en zout

Werkwijze
Gaar de beenham zoals aangegeven op de verpakking. Pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de prei in ringen en was hem goed. Snijd de tomaten in reepjes. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar en giet af.

Verhit de olijfolie en bak de ui, knoflook en prei 5 minuten. Voeg de mosterd en zuivelspread toe en laat het op laag vuur ca. 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout. 

Snijd ¼ deel van de beenham in reepjes en schep deze met de reepjes tomaat en de linguine door de saus. Omscheppen en 1 minuut verwarmen. Snijd de rest van de beenham in hele dunne plakjes en verdeel deze over de borden.

Verdeel de pasta over de plakjes beenham in het midden van de borden. Garneer de pasta eventueel met wat olijven en kappertjes. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

179
Grand Italia

Premium linguine all' uovo

500 gram
109
Bon Appetit

Zuivelspread bieslook light

200 gram
ca. 714
Jan Linders

Culinaire beenham naturel

550 gram
069
Perfekt

Grove mosterd

250 gram
199

Pruimtomaten verpakt

500 gram
ca. 028

Prei (per stuk)

285 gram