Home Pastinaak

Extra informatie

Pastinaak, één van de vergeten groenten

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten. Zo ook onze pastinaken!

Van november t/m maart liggen de pastinaken bij ons in het assortiment. Deze pastinaken halen we bij teler Teeuwen uit het Limburgse Helden. Lekker vertrouwd uit eigen streek dus! 

Een intense, licht zoete smaak

De smaak van pastinaak omschrijven we als intens, aromatisch en zelfs zoet! Je herkent er een lichte anijssmaak ik, waardoor de smaak van onze pastinaken precies tussen de wortel en knolselderij in ligt.

Pastinaken kunnen vaak al in de zomer geoogst worden. Maar: onze teler wacht vaak met oogsten totdat er een koude periode is geweest. Zo krijgt de pastinaak nóg meer smaak!

Pastinaak kun je het best op een koele plek waren met een temperatuur van 12-15 graden. Je kunt ze dan ongeveer twee weken bewaren! Wil je ze invriezen? Blancheer de pastinaak dan vooral 2 minuten en bewaar ze in een goed afgesloten zak of bakje.

Variëren met pastinaak

Met de pastinaak kun je alle kanten op. Zo is deze erg geschikt om te verwerken in een soep, salade, puree of stoofschotel, maar je kunt er zelfs ook frietjes van maken! Volop variatie mogelijk dus!

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

Bij jouw Jan Linders

2400
Jan Linders

Limousin Biefstuk 2st

1 kilogram
095

Kropsla

1 stuk
398

Witlof los

1 kilogram
139

Paksoi

1 stuk
119

Knolselderij

1 stuk
109

Trio sla

1 stuk
099

Champignons fijn

0.25 kilogram
129

Kastanje champignons

0.25 kilogram
299

Cherry trostomaten

0.2 kilogram
246
Jan Linders

Rode bessen

125 gram
028

Prei (per stuk)

285 gram