Home Peren

Extra informatie

De populairste peren, lekker uit eigen streek

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. Daarom halen we, zodra het seizoen begint, onze Conference peren uit het Limburgse Blitterswijck. Daar worden de peren met zorg en aandacht geteeld door teler Cremers. Kwaliteit die je proeft! De Conference peren uit Blitterswijck vind je van september tot en met maart bij jouw Jan Linders. 

Smaakvolle peren, vers van de teler

De Conference peer is de meest populaire perensoort in Nederland en herken je aan de lange, smalle ‘nek’. Aan de mooie, groene kleur kun je zien hoe rijp de peer is. Het voordeel van de Conference peer is dat je deze zowel knapperig als sappig kunt eten: dat is afhankelijk van de kleur van de peer. Lekker uit het vuistje of in salades, compotes of smoothies.

De groene peren kun je prima bewaren op een fruitschaal, bij kamertemperatuur. Dan rijpen ze nog even door! Houd je van een stevige, knapperige peer? Bewaar ze dan in de koelkast. Is de peer al wat rijper en dus lichtgeel van kleur? Bewaar ze dan in de koelkast, daar zijn ze nog enkele dagen houdbaar. 

Variëren met peren  

De Conference peer kun je op twee momenten eten: als deze nog groen dus niet helemaal rijp is – waardoor de peer fris en knapperig is - , of wanneer de peer lichtgeel is gekleurd en helemaal rijp is. De peer heeft dan zoete en sappige smaak. Beiden smaken heerlijk als tussendoortje en in diverse gerechten! Wij zochten de lekkerste recepten met peer in de hoofdrol voor je uit. 

Gekaramelliseerde venkel met peer en roomijs

Gekaramelliseerde venkel met peer en roomijs

Gebakken peren met hazelnoten en honing

Gebakken peren met hazelnoten en honing

Bij jouw Jan Linders