Home pompoenen

Extra informatie

Een echt seizoensproduct uit eigen streek: pompoenen!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. Zo ook onze pompoenen! Teler Poelen teelt bij zijn boerderij niet alleen sierpompoenen, maar ook heerlijke fles- en soeppompoenen. En die vind je bij jouw Jan Linders van oktober tot en met januari! 

Vol vitaminen en lekker zoet: onze favoriete herfstgroente

In de Groesbeekse heuvels zorgen Chris en Laura elk jaar weer voor de beste en lekkerste pompoenen. De flespompoenen en soeppompoenen zijn afkomstig van de velden die rondom hun boerderij in de heuvels liggen. Al meer dan 20 jaar telen zij daar pompoen. Echte experts, die met zorg en aandacht één van de bekendste en lekkerste herfstgroente telen. En de lekkerste pompoenen, die vind je bij jouw Jan Linders.

Pompoenen bewaar je, wanneer ze heel zijn, op een koele en droge plek. Wanneer je ze niet kouder dan bij 8 graden bewaart zijn ze zo wel tot 2 maanden houdbaar. Heb je de pompoen al gesneden? Dek het snijvlak dan af met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Na het blancheren kun je de pompoen eventueel invriezen. 

Variëren met pompoen

Pompoenen zijn heerlijk zoet van smaak en komen goed tot hun recht in héél veel recepten. Niet alleen soep, maar ook in een hartige taart, een stoofpotje of een plaattaart smaakt deze herfstgroente heerlijk. Laat je inspireren! 

Quesadilla's met pompoen

Quesadilla's met pompoen

Gevulde pompoen met hoisin-gehakt

Gevulde pompoen met hoisin-gehakt

Pompoen met smeuïge kaasfondue

Pompoen met smeuïge kaasfondue

Geroosterde pompoen met chorizo

Geroosterde pompoen met chorizo

Op bezoek bij pompoenteler Poelen

Bij jouw Jan Linders

279

Flespompoen

1 stuk
235

Pompoen

1 stuk