075

Prei

Met zorg en aandacht geteeld zodat u volop geniet van deze oer-Hollandse groente. De prei komt van onze teler Paul Janssen van Tuinderij Beegdenhof uit het Limburgse Hunsel.

075

Combineert goed met...

Maggi
Mix ovenschotel prei kerrie
139
Jan Linders
Gehakt half-om-half
663
Maggi
Aardappelpuree à la minute naturel
189

Productinformatie

Prei uit Limburg
Onze prei is onder andere afkomstig van teler Brooker uit het Limburgse Hout-Blerick. Het bedrijf van Hans en Twan is al jarenlang gespecialiseerd in de teelt van prei. De naam Brooker is ontstaan vanuit de boerderij van de opa en oma van Hans en Twan genaamd "Brookerhof". 

Prei is gezond
Prei zit boordevol ijzer, calcium en bevat een flinke hoeveelheid vitamine C. Prei is familie van de ui en knoflook en eigenlijk net zo veelzijdig in gebruik. U kunt zowel het witte als het groene gedeelte gebruiken, maar maak hem wel goed schoon. 

Prei bewaren
Wanneer u prei op een koele donkere plaats bewaard, is de groente ongeveer een week te bewaren. Legt u prei buiten de groentelade in uw koelkast? Zorg er dan voor dat u de prei verpakt is in plastic, zodat andere producten de geur niet overnemen. Let er bij het kopen van een prei op dat deze stevig aanvoelt en dat het groen geen bruine vlekken of scheuren bevat.

Recepten met prei
Kenmerkend om zijn smaak en geur, is prei een dankbaar ingrediënt in veel gerechten. Het zorgt voor smaak, en - afhankelijk van de bereiding - een knapperig accent in het gerecht. Check voor meer recepten met prei onze receptenzoeker. Snijd ook zoveel mogelijk groen blad mee, daar zitten namelijk de meeste vitamines! 

Shoarma met prei en peper - Jan LindersKabeljauw met prei en kerrie - Jan LindersPenne met prei en pancetta - Jan Linders

  • Inhoud 1 stuk
  • Land van herkomstNederland

ingrediënten, voedingswaarde, etc.

Land van oorsprong

Nederland


Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.