Home Prei

De lekkerste prei uit eigen streek!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Zo ook onze prei-teler Janssen uit Hunsel. Zijn tuinderij is al 3 generaties lang eigendom van de familie. Wist je dat prei ontzettend veel verschillende vitaminen, mineralen en vezels bevatten? Lekker gezond dus, en ook nog eens het héle jaar door uit eigen streek! Vertrouwd van dichtbij.

Het lekkerste gedeelte van de prei

Wist je dat het onderste gedeelte van de prei het lekkerste smaakt?  Snijdt het ‘kontje’ eraf en snij daarna de rest in ringen. Je kunt prei onder andere gebruiken in een ovenschotel, pasta of soep. Ook het bovenste gedeelte is eetbaar. Wel is het aan te raden om de buitenste bladeren te verwijderen en het bovenste stukje eraf te snijden. De buitenste bladeren van een prei zijn namelijk vaak een stuk taaier en bevatten niet heel veel smaak.

Inspiratie nodig? Twee heerlijke gerechten met prei

Gegrilde prei met salsa romesco

Gegrilde prei met salsa romesco

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette