Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Privacy & cookies

Voor klanten van Jan Linders, laatst gewijzigd op 16 mei 2018

In dit privacy statement leggen wij je graag uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en met welk doel. Soms doen we dat zelf, soms in samenwerking met andere organisaties. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig en regelmatig te lezen, omdat we soms updates doorvoeren.

Definities

Dit is wat wij bedoelen als we het hebben over:

  • Persoonsgegevens: elk gegeven van een geïdentificeerd of identificeerbaar natuurlijk persoon.
  • Verwerking van Persoonsgegevens: elke handeling of elk geheel van handelingen die betrekking hebben op persoonsgegevens. Zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, wijzigen, raadplegen, gebruiken, verstrekken en vernietigen van gegevens.

Privacybeleid

Jan Linders is een supermarktketen. Om je dagelijks zo goed mogelijk te bedienen, hebben we soms je persoonsgegevens nodig. Uiteraard verwerken, beveiligen en bewaren wij je gegevens volledig volgens de geldende wet- en regelgeving en delen we deze niet met anderen als dat niet noodzakelijk is.

In dit privacy statement informeren wij je over hoe wij omgaan met de persoonsgegevens die je met ons deelt. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.  

Jan Linders B.V.
De Flammert 1211
5854 NC Nieuw Bergen
klantenservice@janlinders.nl
085 888 9526 (telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur)

Waar gebruiken wij je persoonsgegevens voor?

We gebruiken je persoonsgegevens om je zo goed mogelijk te kunnen helpen en informeren, én om je te verrassen en inspireren met onze aanbiedingen en acties. Uiteraard is het niet zo dat we jouw gegevens zomaar gebruiken. En natuurlijk geef je daar eerst toestemming voor. Bijvoorbeeld doordat je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. De door jou ingevulde gegevens zullen dan uitsluitend gebruikt worden om de Jan Linders e-mailnieuwsbrief te versturen en worden niet verstrekt aan derden. Maar ook als je je bijvoorbeeld aanmeldt om het babypakket te ontvangen of een vraag aan onze Klantenservice stelt, gebruiken wij je gegevens.

Geven wij gegevens door aan andere organisaties?

Om je zo goed mogelijk te kunnen bedienen, geven wij soms (persoons)gegevens door aan een andere organisatie. Bijvoorbeeld:

  • omdat wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • voor het verbeteren van jouw klantervaring;
  • voor het aanpassen, beveiligen en verbeteren van onze website en app;
  • omdat een andere organisatie, op jouw verzoek, dat aan ons vraagt.

Vanzelfsprekend gaan wij – en alle organisaties waar wij mee samenwerken - met alle zorg om met jouw gegevens. Daar maken we onderling ook duidelijke afspraken over en dat mag je van ons verwachten.

Wordt er gebruik gemaakt van profilering of cookies?

Wij vinden het belangrijk om jou als klant steeds beter te leren kennen. Op die manier kunnen wij ons aanbod zoveel mogelijk afstemmen op jouw specifieke wensen en je verrassen op manieren die bij jou en je (eet)voorkeuren passen.  Daarom maken wij steeds meer gebruik van klantprofielen.

Wij maken op onze websites ook gebruik van verschillende cookies. Cookies zijn stukjes informatie die  worden opgeslagen op de harde schijf van je computer, tablet of mobiele telefoon, wanneer je  een (mobiele) website of app gebruikt–.  Cookies zorgen ervoor dat onze website of applicatie optimaal werkt en geeft ons inzicht in hoe we deze kunnen verbeteren. Wij gebruiken geen cookies  om persoonlijke gegevens op te slaan.

De soorten cookies die we gebruiken:

  • Functionele cookies: Deze cookies zijn noodzakelijk om gebruik te maken van de functionaliteiten.
  • Performance cookies: Deze cookies houden bij welke advertentie leidt tot een aankoop of bijvoorbeeld aanmelding voor een nieuwsbrief.
  • Analytische cookies: Deze cookies slaan statistieken op en meten het gebruik van de website en applicatie.
  • Profilering cookies: Deze cookies zorgen ervoor dat je advertenties en berichten ziet die voor jou relevant zijn. Ook als je gebruik maakt van sociale media zullen deze je door de cookies herkennen. Jan Linders heeft geen invloed op deze sociale media en verwijst je voor algemene voorwaarden door naar de sociale media zelf.

Wanneer je geen cookies wilt ontvangen/opslaan, dan kan je dit in de instellingen van je internet browser aanpassen. Het kan dan wel zijn dat onze website en/of app niet optimaal werkt.  

Hoe beveiligen wij je persoonsgegevens?

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om je gegevens te beveiligen tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang. Zowel technisch als organisatorisch. Zo zijn je gegevens bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor diegene die er ook echt werkzaamheden mee mag uitvoeren. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat onze maatregelen altijd up-to-date zijn en passen we ze aan waar nodig.

Soms bewaren we je gegevens om bijvoorbeeld te voldoen aan wettelijke bewaartermijnen, uiteraard worden deze gegevens goed beveiligd. Hebben we je gegevens niet meer nodig? Dan worden ze direct verwijderd.

Wat zijn je rechten?

We begrijpen dat je wilt weten welke persoonsgegevens wij in ons bezit hebben. Mocht je jouw specifieke gegevens willen inzien, dan helpen we je graag. Je kan dan een verzoek sturen naar klantenservice@janlinders.nl. Wij komen vervolgens binnen 3 werkdagen op je verzoek terug.

Wat kan je doen als je een klacht hebt?

Ons uitgangspunt is dat jij tevreden bent! Onze klantenservice hoort echter graag van je als dat niet het geval is. We zullen er alles aan doen om je vraag of klacht snel voor je op te lossen. Komen we er met elkaar niet uit? Dan kan je de klacht voorleggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij helpen je dan verder.