Home Pasen 2018 - Vloerbrood

Korengoud vloerbrood; heerlijk knapperig met het perfecte roerei

vloerbrood

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes Vloerbrood
  • ¼ rijpe avocado, zonder pit
  • 25 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 scheutje slagroom
  • ½ eetlepel fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Ontbijtgerecht voor 1 persoon - bereidingstijd: 5 minuten

 Het perfecte roerei maken is niet moeilijk, volg deze stappen en het lukt jou ook!

Zo maak je het:

Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snijd het in plakjes en leg het op een bord. Leg het brood erbij en besmeer dit met wat boter.

Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork goed los. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm een steelpan of kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Smelt een klontje boter in de pan en schenk het losgeklopte ei erin. Werk snel en roer, bij voorkeur met een siliconen spatel, met ronddraaiende bewegingen door het ei. Het roerei is klaar als het net wat is gestold, maar nog wel vochtig is. Dit duurt ca. 30-45 seconden. Neem de pan van de warmtebron, schenk de room erbij en schep dit met dezelfde spatel luchtig door het roerei. Het roerei schrikt van de koude room en zal stoppen met stollen. Schep het roerei op of naast het brood en bestrooi het met wat zout en bieslook.

Tip: Je kunt bij dit roerei ook een plakje grillham of gerookte zalm eten. Wat fijngesneden lente-ui in plaats van bieslook is ook erg lekker!

 

TIP: Gebruik voor dit Paasgerecht ons vloerbrood uit eigen streek!