Korengoud vloerbrood; heerlijk knapperig met het perfecte roerei
Ingrediënten:
2 sneetjes Vloerbrood
¼ rijpe avocado, zonder pit
25 gram boter
2 eieren
1 scheutje slagroom
½ eetlepel fijngesneden bieslook
peper en zout
Ontbijtgerecht voor 1 persoon - bereidingstijd: 5 minuten
Het perfecte roerei maken is niet moeilijk, volg deze
stappen en het lukt jou ook!
Zo maak je het:
Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snijd het in plakjes
en leg het op een bord. Leg het brood erbij en besmeer dit met wat boter.
Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork goed los.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm een steelpan of kleine
koekenpan met antiaanbaklaag. Smelt een klontje boter in de pan en schenk het
losgeklopte ei erin. Werk snel en roer, bij voorkeur met een siliconen spatel,
met ronddraaiende bewegingen door het ei. Het roerei is klaar als het net wat
is gestold, maar nog wel vochtig is. Dit duurt ca. 30-45 seconden. Neem de pan
van de warmtebron, schenk de room erbij en schep dit met dezelfde spatel
luchtig door het roerei. Het roerei schrikt van de koude room en zal stoppen
met stollen. Schep het roerei op of naast het brood en bestrooi het met wat
zout en bieslook.
Tip: Je kunt bij dit roerei ook een plakje grillham of
gerookte zalm eten. Wat fijngesneden lente-ui in plaats van bieslook is ook erg
lekker!
TIP: Gebruik voor dit Paasgerecht ons vloerbrood uit eigen streek!