Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Salade van gemarineerde asperges

Een heerlijke aspergesalade!

Aspergesalade

Dit heerlijke voorgerecht werd geserveerd voor de winnaars van onze aspergelunch op 19 mei 2018. Uiteraard willen we iedereen laten genieten van dit heerlijke gerecht, volg onderstaande stappen en serveer de lekkerste aspergesalade!

Benodigdheden voor 4 personen

Salsa verde:

  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 eetlepel mintblaadjes
  • 1 eetlepel dragon
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel groene kruiden mosterd
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel walnoten
  • 2 dl zonnebloemolie
  • citroensap naar smaak

Gepofte tomaatjes:

  • 3 dl olijfolie
  • takje thijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 16 cherrytomaatjes

Salade

  • 1 bakje groene asperge tips (gekookt)
  • 8 witte asperges (gekookt)
  • 4 eieren (gepocheerd)
  • croutons naar smaak
  • 16 plakken couburger ham
  • Rucola

Stap 1: Bereid salsa verde

Cutter alles fijn in de keukenmachine en voeg langzaam de zonnebloemolie toe. Breng op smaak met citroensap.

Stap 2: Bereid de gepoft tomaatjes

Doe de olie met knoflook en thijm in een ovenschaal en leg daar de tomaatjes in. Schuif alles in een voorverwarmde oven van 80 graden, gedurende 10 minuten.

Stap 3: Het bord opmaken

  1. Leg de salade speels op een rond bord, leg hier de couburger ham op.
  2. Snijd de asperges mooi schuin in 4 stukjes, de groene asperges laat je heel. Maak deze aan met een beetje salsa verde en verdeel deze over het bord.
  3. Leg de cherrytomaatjes en het gepocheerde eitje erbij.
  4. Strooi er wat croutons overheen en decoreer met een paar takjes rucola.
  5. Maak af met een beetje salsa verde.

Smakelijk eten!