Home Samenwerking Jan Linders en Albert Heijn

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn gaan een samenwerking aan, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Als franchisenemer gaan we gebruik maken van de kracht van Albert Heijn en daar het beste van Jan Linders aan toevoegen. We gaan dus onze krachten bundelen. We blijven in de nieuwe vorm inzetten op ons persoonlijke karakter en behouden onze regionale wortels. Je blijft dit terugzien in bijvoorbeeld onze persoonlijke service.

Gevolgen voor onze 63 supermarkten in het zuiden
De zelfstandige supermarktformule Jan Linders houdt op te bestaan. Voor de duidelijkheid: we worden niet overgenomen. We worden franchisenemer van Albert Heijn. Het overgrote deel van onze huidige 63 winkels gaan we dan ook ombouwen naar Albert Heijn-supermarkt. Medewerkers van deze supermarkten blijven werken in hun eigen winkel en blijven dus een vertrouwd gezicht voor onze klanten.

11 supermarkten van Jan Linders blijven geen onderdeel van de nieuwe franchiseorganisatie; voor deze supermarkten zullen we een nieuwe eigenaar zoeken.

Ook neemt Jan Linders 10 supermarkten over van Albert Heijn in het zuiden van Nederland. Deze supermarkten blijven dus Albert Heijn, en worden eigendom van Jan Linders. Medewerkers van deze supermarkten worden onze collega’s; zij treden in dienst bij Jan Linders. Ook zij blijven het vertrouwde gezicht voor onze klanten in deze supermarkten.

Vervolgstappen
De samenwerking is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Als aan alle voorwaarden is voldaan, treffen we de voorbereidingen voor de ombouw van onze supermarkten. Het streven is om de ombouw eind 2023 gerealiseerd te hebben. Zodra we informatie kunnen delen hierover, zullen we dat doen.

Lees hier het persbericht

Veelgestelde vragen & antwoorden

Wat verandert er nu voor mij als klant? 
Voor onze klanten verandert er op dit moment nog niets. Onze vertrouwde medewerkers staan als altijd voor je klaar en met onze sterke weekacties en Altijd Voordelig-producten blijven we zorgen voor betaalbare boodschappen, iedere dag. Kortom; het voordeel van het zuiden!

Wat betekent de verandering straks voor mij als klant?
Wat blijft zijn onze vertrouwde Jan Linders-gezichten die ook dan voor je klaar staan. In de winkels die onderdeel blijven van onze organisatie gaan we fors investeren en ombouwen tot Albert Heijn-supermarkten met hun allernieuwste formule-elementen. Hierdoor kunnen we je de allerbeste ervaring bieden.

Een andere zichtbare verandering voor klanten is dat ons assortiment nog completer wordt. Jan Linders zal het uitgebreide assortiment van Albert Heijn verrijken met een aantal eigen vertrouwde en geliefde producten. Welke dit precies zijn, kunnen we nu nog niet zeggen. En wat ook blijft; al onze klanten kunnen bij ons iedere dag terecht voor betaalbare boodschappen.

Waarom neemt Jan Linders deze stap?
We realiseren ons dat de keuze die is gemaakt een flinke verandering betekent voor onze medewerkers, klanten en andere relaties en dat dat niet voor iedereen makkelijk zal zijn. We merken dat het steeds lastiger wordt om ons bedrijf op dezelfde voet te continueren. De wereld om ons heen verandert, razendsnel. Jan Linders kan als relatief kleine supermarktformule bedrijf onmogelijk alle technische en digitale innovaties bijbenen. We zijn een gezond bedrijf, maar om op de lange termijn succesvol te blijven en te groeien, is het noodzakelijk dat we deze keuze maken.

Is al bekend welke supermarkten Albert Heijn worden?
We zijn van plan om het overgrote deel van onze 63 winkels om te bouwen naar Albert Heijn-winkels.

11 van onze supermarkten kunnen helaas niet mee. Voor deze supermarkten gaan we een nieuwe, toekomstvaste eigenaar zoeken. Baanzekerheid voor onze collega’s in deze supermarkten is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De supermarkten die dit betreft, zijn:

 • Beek
 • Boxmeer
 • Bunde
 • Gennep
 • Horst
 • Klimmen
 • Lent
 • Mill
 • Valkenburg
 • Venlo
 • Weert, Onze Lieve Vrouwestraat

De volgende supermarkten zijn nu al Albert Heijn en blijven dit ook. Ook de medewerkers in deze supermarkten blijven werkzaam in hun huidige supermarkt. Zij worden onderdeel van de nieuwe Jan Linders franchise-organisatie:

 • Beuningen, Kerkplein
 • Brunssum, Kennedylaan
 • ’s Hertogenbosch, Helftheuvelpassage
 • Maastricht, Burgemeester Cortenstraat
 • Nijmegen, Daalseweg
 • Rosmalen, Groote Wielen
 • Rosmalen, Molenhoekpassage
 • Sittard, Brugstraat
 • Tegelen, Raadhuislaan
 • Tilburg, Korvelplein

Wat gebeurt er met mijn Liefhebbers-punten?
Liefhebbers is het voordeelprogramma van Jan Linders. Hiermee ontvang je extra aanbiedingen en spaar je 1 punt bij iedere euro aan boodschappen. Deze punten kun je tot de overgang blijven inwisselen voor gratis producten, korting op spaaritems en leuke extra's. Ook ontvang je als Liefhebber een cadeautje op je verjaardag! Blijf dus vooral je Liefhebbers-pas gebruiken! Ben je nog geen Liefhebber? Download dan de Jan Linders-app, meld je heel eenvoudig aan en profiteer direct!

Meer informatie
Blijf onze website in de gaten houden voor de meest actuele informatie over de samenwerking tussen Jan Linders en Albert Heijn.