Ingrediënten voor de spareribs:
- 2 grote of 4 kleinere sparerib racks
- paar takjes tijm, blaadjes fijngehakt
- paar takjes rozemarijn, naalden fijngehakt
- 1-2 eetlepels vleeskruidenmix
- 2 flessen olijfolie
- peper en zout
- teentje knoflook
|
Werkwijze spareribs Meng
de tijm, rozemarijn en vleeskruidenmix met een flinke scheut olijfolie en wrijf
hiermee de spareribs in. Bestrooi met peper en zout. Zorg dat je barbecue goed
op temperatuur is en rooster de spareribs aan beide kanten tot ze mooi diep
bruin zijn. Leg de spareribs in een ovenbestendige braadpan en vul deze met
olijfolie tot de spareribs net onder staan. Leg er nog een paar takjes tijm en
rozemarijn in. Doe de deksel op de pan en zet hem op de barbecue. Dit noemen we
een Dutch Oven. Laat het geheel sudderen tot het vlees van het bot valt.
Oud brood opmaken
Besmeer sneetjes oud brood met de olijfolie van de spareribs. Grill ze bruin en
krokant op de barbecue. Wrijf de sneetjes brood in met een teentje gegaarde knoflook
en geef ze bij de spareribs.
|