Home Eenmalig & Exclusief bij Jan Linders!


Deze trappist wordt normaal gesproken enkel verkocht in de kloosterwinkel bij de brouwerij. Om meer bierliefhebbers kennis te laten maken met dit bijzondere speciaalbier, hebben de monniken van La Trappe deze batch exclusief ter beschikking gesteld aan Jan Linders. 

Proef 'm nu, alleen bij Jan Linders!

Het bier is licht troebel en heeft een roodbruine kleur. In het aroma komt duidelijk de geur van eikenhout naar voren, daarnaast zijn er ook  licht fruitige aroma’s aanwezig. Wat meer op de achtergrond zijn aroma’s te herkennen die doen denken aan vanille, port en paddenstoelen. In de smaak is een mooie balans aanwezig tussen eikenhout, port en aroma’s van gedroogd fruit zoals rozijnen en vijgen. 

In gelimiteerde oplage verkrijgbaar vanaf donderdag 18 maart. Maximaal 1 fles per klant.

Als basis voor La Trappe Oack Aged Batch 40 zijn portvaten gebruikt waar La Trappe Quadrupel 22 maanden op heeft gerijpt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe eiken vaten gebruikt die het houtkarakter van het bier verstevigen.

Fles 37,5 cl | Alc. 11% | Serveertemp. 12-18 graden

Trappistenbier en de 3 regels

La Trappe Trappist wordt sinds 1884 in stilte gebrouwen op het terrein van de Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven abdij in het Brabantse Berkel-Enschot. Bierbrouwerij de Koningshoeven is daarmee één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Dit label - verleend door de Internationale Vereniging Trappist - garandeert de herkomst van trappistenproducten volgens de volgende criteria:

Tot op de dag van vandaag wordt het bier gebrouwen onder toezicht en verantwoordelijkheid van de monniken.

Sinds 1884 wordt La Trappe in alle rust en stilte gebrouwen bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Het steunen van een goed doel hoort bij de kernwaarden van La Trappe. Ook bij aankoop van deze La Trappe Oack Aged bij Jan Linders gaat een deel van de opbrengst naar het Limburgs Landschap.