Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

ca. 250

Sperziebonen los

De sperzieboon is een peulvrucht en supergezond. Met een flinke portie sperziebonen heeft u al de helft van de hoeveelheid vitamine C binnen voor die dag.

ca. 250

Het gewicht is een indicatie, het uiteindelijke gewicht kan iets afwijken. Daarom is de prijs een indicatie.

  • Prijs per kilo2,50
  • Inhoud ca. 1000 gram
  • Land van herkomstNederland

Combineert goed met...

Perfekt
Boemboe sajoer boontjes
098
Jan Linders
Speklappen zonder zwoerd 3 op schaal
ca. 255
Perfekt
Gele rijst
159

Productinformatie

Sperziebonen of aspergieboontjes?
Sperziebonen heten oorspronkelijk aspergieboontjes, omdat ze volgens oud gebruik met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend, net zoals asperges. Inmiddels zijn we een stuk creatiever met deze groene vrienden. 

Sperziebonen zijn gezond
De sperzieboon is een peulvrucht en supergezond. Met een flinke portie sperziebonen heeft u al de helft van de hoeveelheid vitamine C binnen voor die dag. Verder bevatten ze vitamine K (zorgt voor gezonde botten), vitamine A (voor de weerstand) en veel foliumzuur en vezels.

Bereidingswijze sperziebonen
Was de bonen, snijd de uiteinden eraf en breek ze eventueel in twee├źn. Daarna kunt u ze koken (12 tot 16 minuten), roerbakken (10 tot 13 minuten) of stomen (15 tot 20 minuten). Gebruikt u de bonen in een salade, spoel ze dan direct na het koken af met koud water. Zo blijven de boontjes mooi groen en garen ze niet verder door.

Sperziebonen uit het Limburgse Ottersum
In de zomerperiode komen onze sperziebonen van teler Kamps uit het Limburgse Ottersum. Onze verskenner Tim Haentjes ging op bezoek bij onze teler. Bekijk hier het filmpje.


Recepten met sperziebonen
Toch op zoek naar iets anders? Meer recepten vindt u in onze receptenzoeker.

Sperziebonensalade met kip en ei - Jan LindersRode curry met sperziebonen - Jan LindersTartaar met bonensla - Jan Linders

Contact-informatie

Communicatie-adres Postbus 72, 5854 ZH Nieuw Bergen
Contactnaam Jan Linders b.v.

Disclaimer
De ingredi├źnten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.