Home Stamppot - paksoi

Paksoistamppot met spekjes (4 personen) 25 minuten

Zin in een bijzondere stamppot? Wat dacht u van deze paksoistamppot met spekjes! Geen paksoi? de stamppot is ook erg lekker met andijvie of sla.

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk 
  • 1 paksoi
  • 250g spekblokjes
  • 1 appel
  • zout
  • peper
Benodigdheden
  • kookpan
  • (puree) stamper
  • schilmesje
  • zoutmolen
  • zwarte pepermolen

 Paksoistamppot met spekjes

Werkwijze

  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. 
  • Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. 
  • Laat ze even droogstomen en stamp ze fijn. 
  • Voeg naar smaak melk of boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
  • Was de paksoi, laat deze goed uitlekken en snij de paksoi in repen.
  • Bak de appel samen met de spekblokjes krokant in een koekenpan met anti-baklaag.
  • Schep de rauwe paksoi en de gebakken spekjes en appel door de aardappelpuree.
  • Serveer ze met paksoistamppot & eet smakelijk!

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

ca. 349
Jan Linders

Ambachtelijk gerookte spekblokjes 250 gram

250 gram
199

Paksoi

1 stuk
119
Campina

Halfvolle Melk 1 L

1000 mililiter