Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Stamppot - paksoi

Paksoistamppot met spekjes (4 personen) 25 minuten

Zin in een bijzondere stamppot? Wat dacht u van deze paksoistamppot met spekjes! Geen paksoi? de stamppot is ook erg lekker met andijvie of sla.

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk 
  • 1 paksoi
  • 250g spekblokjes
  • 1 appel
  • zout
  • peper
Benodigdheden
  • kookpan
  • (puree) stamper
  • schilmesje
  • zoutmolen
  • zwarte pepermolen

 Paksoistamppot met spekjes

Werkwijze

  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. 
  • Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. 
  • Laat ze even droogstomen en stamp ze fijn. 
  • Voeg naar smaak melk of boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
  • Was de paksoi, laat deze goed uitlekken en snij de paksoi in repen.
  • Bak de appel samen met de spekblokjes krokant in een koekenpan met anti-baklaag.
  • Schep de rauwe paksoi en de gebakken spekjes en appel door de aardappelpuree.
  • Serveer ze met paksoistamppot & eet smakelijk!

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

ca. 349
Jan Linders

Ambachtelijk gerookte spekblokjes 250 gram

250 gram
149

Paksoi

1 stuk
109
Campina

Halfvolle melk

1000 mililiter