Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Streekspies

Streekspies: lekker vers van dichtbij

Ingrediënten
  • 8 Champignons
  • 3 Paprika's (geel, groen en rood)
  • 1 Courgette
  • 8 Cherry tomaten
  • Koriander
  • Sesamzaad
  • Indische marinade
  • 1 theelepel Tamarinde pasta
  • 1 eetlepel Soja saus
  • 1 eetlepel Sesam olie
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Limoen sap en zeste
  • 1 Rode peper
  • 1 Eetlepel Bruine suiker

Voor 8 spiezen, eenvouding te maken als hoofdgerecht binnen 20 minuten klaar.

Bereiden:

1. Maak de paprika schoon en snijd deze in gelijke stukken. Snijd ook de courgette in grove blokjes en halveer de champignons indien nodig,

2. Meng de ingrediënten voor de marinade en wentel alle gesneden groenten en paddenstoelen door de marinade zodat alles is voorzien van een dun laagje,

3. Rijg de groentes aan de spiezen,

4. Rooster de spiezen op de barbecue en rooster ze in circa 8 minuten gaar en lichtbruin,

5. Bestrooi vlak voor het serveren met wat koriander en sesamzaad.

Bereidingstips:

- Duw ingrediënten op spiesen niet te strak aan. Anders kan de warmte niet bij de zijkanten komen en worden sommige stukjes niet goed gaar.

- Suiker in een marinade geeft een lekker gekarameliseerd smaakje, maar suiker kan gemakkelijk verbranden. Gril gerechten met suikermarinade daarom op een minder hoge temperatuur.