Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Limousin sukade & entrecote met asperges

2 bereidingen van limousinrund met asperges

Dit recept werd als hoofdgerecht geserveerd voor de winnaars van onze aspergelunch op 19 mei 2018. Uiteraard willen we iedereen mee laten genieten en delen we graag dit lekkere recept met jou!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 entrecote van 150 gram
  • 4 stuks gegaarde sukade van 50 gram
  • 12 asperges gekookt
  • 4 stuks bospeen
  • 4 stuks snijbonen
  • 400 gram bloemige aardappel
  • 1 dl melk
  • 50 gram roomboter
  • 4 dl rode wijnsaus

Zo maak je het:

  1. Schil de bospeen. Deze mag je schuin wegsnijden.

  2. Snijd ook de snijbonen schuin weg.

  3. Blancheer de groente.

  4. Schil de aardappel, kook deze gaar en pureer deze. Maak aan met melk en roomboter, peper en zout.

  5. Snijd de sukade in 2-en en verwarm de stukken in de rode wijnsaus.

  6. Grill de entrecote en gaar in de oven.

  7. Verwarm de asperges in aspergevocht.

  8. Verwarm ook de andere groenten in het aspergevocht met een klontje roomboter.

Nu gaan we het bord opmaken:

  1. Spuit de puree op het bord.
  2. Leg hier de asperges tegenaan.
  3. Dresseer hier de sukade en de entrecote op.
  4. Verdeel speels de andere groenten en de saus over het bord.