Surf & Turf met Limburgse asperges
Ingrediënten
|
Werkwijze Breng de asperges in water met een beetje zout en een klontje boter aan de kook, laat ze 6 minuten koken en draai dan de warmtebron uit. Laat de asperges in de pan met water staan. Bak de bacon aan beide kanten in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de bacon grof. Verhit de resterende boter en laat hem mooi bruin worden. Breng een pan met water, een beetje zout en de azijn aan de kook. Draai de warmtebron zover terug dat het water net niet meer borrelt. Breek elk ei in een apart kopje, roer met een lepel een kolkende beweging in de pan en schenk er voorzichtig een eitje bij. Laat het eitje 3 minuten pocheren. Laat ze schrikken in ijskoud water. Pocheer zo ook de andere 3 eitjes. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Verhit in de tussentijd een grilpan of grilplaat. Bak de spiezen rondom in ca. 4-5 minuten gaar. Zowel de biefstuk als de kabeljauw hebben niet heel lang nodig. Verdeel de asperges over de borden en leg er een gepocheerd ei op. Schenk er de boter over. Leg de spiezen naast de asperges en bedruppel de spiezen met de juiste olie. Verdeel de bacon over de spiezen en bestrooi het geheel eventueel met fijngesneden kruiden. Lekker met gekookte aardappeltjes of gebakken krieltjes. |