Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hapjes Wrap met spaakham, witte kool en kruidige sinaasappelsaus

Wrap met spaakham, witte kool en kruidige sinaasappelsaus

Ingrediënten
  • 500 gram spaakham
  • 4 tortilla wraps 
  • 1 witte kool, in zeer fijne reepjes gesneden 
  • 100 ml crème fraîche 
  • 100 ml honing
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram fijn gehaktenootjes (Marc’o Deli hazelnoten of walnoten)
Voor de sinaasappelsaus
  • 250 ml sinaasappelsap 
  • 150 gram (riet)suiker 
  • 1 laurierblaadje
  • 1 vanillestokje 
  • 2 kaneelstokjes 
  • 4 stuks steranijs 
  • 2 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels 
  • 3 peperkorrels

Werkwijze
Maak eerst de sinaasappelsaus. Karamelliseer hiervoor de (riet)suiker met een scheutje water en blus het af met sinaasappelsap. Voeg de specerijen toe en laat het geheel inkoken totdat het de dikte van jam heeft. Verwarm de oven voor op 150°C.

Smeer de tortilla wraps in met een laagje crème fraîche. Vermeng de witte kool met de sinaasappelsaus. Rol dit mengsel met een plakje ham in de tortilla. Leg de opgerolde wrap op een ovenplaat en bestrijk de bovenkant met honing. Strooi daar wat Parmezaanse kaas en fijngehakte nootjes overheen. Verwarm de rolletjes 10 minuten in oven. Snijd ze vervolgens in stukjes om te serveren.

Karamelliseren - kooktechniek

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

169
Van Gilse

Rietsuiker fairtrade

500 gram
256
Perfekt

Bloemenhoning vloeibaar

500 gram
169

Witte kool

300 gram
303

Sinaasappelsap

1 liter
092
Perfekt

Wrap tortilla's 20 centimeter

320 gram