Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hapjes Scampiprikkertje

Scampiprikkertje

Ingrediënten
  • 12 of 24 scampi's
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 gram roomboter
  • zout en peper
  • 15 gram peterselie, fijngehakt

Werkwijze
Verwarm de knoflook een paar minuten in de roomboter. Voeg citroensap, peterselie, zout en peper toe. Maak de scampi’s schoon (ontdoen van schaal en darmkanaal) en grill ze gaar in een grillpan. Rijg de scampi op een prikker, smeer ze in met de knoflookboter (of schenk het erover). Garneer eventueel af met wat vers gehakte peterselie en breng verder op smaak met versgemalen zout en peper.

Serveertip
Steek de prikkers in een halve meloen voor een extra feestelijk recept.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

513
Iglo

Scampi's naturel

200 gram
099

Knoflook droog

2 stuks
069

Citroenen

1 stuk