Home Pasen 2018 - Varkensfiletrollade

Onze Trots Limburgse varkensrollade; lekker met gekleurde wortel en peterseliekrieltjes

Ingrediënten

  • 1 varkensfilet-rollade 500 gram
  • 75 gram (room)boter
  • 2 verpakkingen gekleurde wortelmix pakket (geel, oranje en paars)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak voorgekookte krieltjes à 600 gram
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • peper en zout

Hoofdgerecht voor 4 personen - bereidingstijd: 60 minuten

Zo maak je het:

Laat de varkensfiletrollade minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Bestrooi de varkensfiletrollade met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de varkensfiletrollade met 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en de laurierblaadjes rondom goudbruin. Zet de braadpan met de varkensfiletrollade zonder deksel in de oven. Bedruip de varkensfiletrollade tussendoor met het bakvet en draai hem af en toe om. Reken op een baktijd van ca. 45 minuten per 1 kg varkensfiletrollade. De kerntemperatuur moet tussen de 58 en 62 ˚C zijn, dan is ‘ie perfect. Laat ‘m 10 minuten rusten.

Schraap de wortels, maar laat het groen zitten. Was ze heel goed en kook ze ca. 5 minuten in water met een beetje zout. Hierna goed afgieten en laten uitlekken. Ris de blaadjes en naaldjes van de resterende rozemarijn en tijm. Doe de wortels in een kom en hussel ze met de olijfolie, rozemarijn, tijm en wat zout. Leg ze naast de braadpan op de bakplaat in de oven en laat ze 30 minuten roosteren. Schep ze af en toe om.

Bak in de tussentijd de krieltjes bruin in de resterende boter. Hussel de peterselie erdoor. Snijd de varkensfiletrollade in plakken en leg deze op een mooie schaal. Rangschik de wortels en krieltjes ernaast of doe de krieltjes er in een kom apart bij. Je kunt het vlees ook op een mooie schaal of plank serveren. Dit geldt natuurlijk ook voor de gekleurde wortels en krieltjes. Strooi er voor een mooi effect nog wat vers gehakte rozemarijn, tijm en peterselie overheen.

Bijgerecht: asperges met botersaus en ei

Zo maak je het:

Schil de asperges rondom tweemaal met een dunschiller en snijd een stuk van de onderkant. Kook ze ca. 8 minuten in water met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, laat te goed uitlekken en leg ze op een schaal.
Pel de eieren, hak deze fijn en strooi ze over de asperges. Smelt de boter en schenk deze over de asperges, strooi tot slot de peterselie erover.

Maak je Paasgerecht nu extra voordelig!