Spies van varkenshaas en courgette met groentepizza
Ingrediënten
|
Werkwijze Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm. Snijd iets dikkere plakken van de courgette. Meng olijfolie met peper, zout, rozemarijn, tijm en knoflook en schep de varkenshaas en courgette erdoor. Laat dit verder even marineren. Roerbak de spinazie met de paksoi in een wok tot de spinazie is geslonken. Laat dit goed uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pizzadeeg uit de verpakking en bestrijk met de tomatensaus die ook in de verpakking zit. Verdeel de spinazie en paksoi over de pizza en maak 4 kuiltjes tussen de groente in. Breek een eitje in elk kuiltje en bestrooi dit met zout. Leg de pizza op een hete lavasteen of gebruik een bakplaat en bak de pizza op de barbecue bruin en gaar. Haal hem hierna van de barbecue en strooi de geitenkaas eroverheen. Breng de witte wijn aan de kook en laat deze in 10-15 minuten tot de helft inkoken. Roer de room erdoor en laat dit opnieuw 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus licht gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Zodra de saus opnieuw kookt de pan van het vuur nemen en de stukjes boter tegelijk erbij doen. Klop dit met een garde snel door de saus. De saus au-bain-marie warm houden indien nodig, niet meer laten koken. Neem een stevige dikke houten prikker en rijg om en om een stuk varkenshaas en een plak courgette aan de prikker. De courgette door de platte kant zodat deze plat op de barbecue komt te liggen. Rooster de spiesen ca. 3 minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de spies op een bord en schep de saus erover. Serveer de pizza er apart bij.
|