Varkensvlees uit Limburg en Brabant
Al ons reguliere verse varkensvlees draagt het Beter Leven keurmerk. Dit betekent dat onze toegewijde varkenshouders uit Noord-Brabant en Limburg werken aan een duurzame productie van varkensvlees waarbij dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.
Duurzame productie
Onze
varkenshouders werken ieder op hun eigen manier aan een duurzame productie. Denk
bijvoorbeeld aan het voer dat de varkens krijgen. Veel van onze veehouders
gebruiken restproducten uit de levensmiddelenindustrie en akkerbouw om de
varkens te voeden. De mest die de dieren produceren gaat terug naar de
akkerbouw als organische mest.
Sommige van onze varkenshouders gaan zelfs nog een stapje verder en gebruiken een biogas vergister. Zo worden de rest- en afvalproducten uit de stal ook gebruikt voor groene stroom.
Dierenwelzijn
Natuurlijk wordt
ook de uiterste zorg besteed aan het welzijn van de dieren. Zij hebben voldoende
ruimte en krijgen speeltjes aangeboden die voldoen aan de eisen van het Beter
Leven keurmerk. Zeugen
in de kraamstal beschikken daarnaast over nestbouwmateriaal. Neems eens een kijkje in de zichtstal van bijvoorbeeld varkenshouder Houbensteyn in het Limburgse Ysselsteyn of Voermans in het Limburgse Oirlo.
Lekkere recepten
Van schnitzels tot speklappen en varkensfilet; varkensvlees is zo ontzettend veelzijdig. En ook zo goed te combineren. Uit de vele mogelijkheden hebben we een aantal recepten voor u geselecteerd om u te inspireren. Meer recepten vindt u in onze receptenzoeker.
Geheel volgens traditie: rollade!
Iedere familie kent zijn specialiteiten tijdens de feestdagen, zoals de spectaculaire rollade die papa jaarlijks aansnijdt voor het kerstdiner. Die traditie houden we graag in ere, maar wel met een feestelijke twist! Wat dacht u van Varkensrollade met pruimen en katenspek? Klik hier voor het feestrecept en meer inspiratie.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |