Home Varkensvlees

Varkensvlees uit Limburg en Brabant

Al ons reguliere verse varkensvlees draagt het Beter Leven keurmerk. Dit betekent dat onze toegewijde varkenshouders uit Noord-Brabant en Limburg werken aan een duurzame productie van varkensvlees waarbij dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. 

Duurzame productie
Onze varkenshouders werken ieder op hun eigen manier aan een duurzame productie. Denk bijvoorbeeld aan het voer dat de varkens krijgen. Veel van onze veehouders gebruiken restproducten uit de levensmiddelenindustrie en akkerbouw om de varkens te voeden. De mest die de dieren produceren gaat terug naar de akkerbouw als organische mest.

Sommige van onze varkenshouders gaan zelfs nog een stapje verder en gebruiken een biogas vergister. Zo worden de rest- en afvalproducten uit de stal ook gebruikt voor groene stroom.

Dierenwelzijn 
Natuurlijk wordt ook de uiterste zorg besteed aan het welzijn van de dieren. Zij hebben voldoende ruimte en krijgen speeltjes aangeboden die voldoen aan de eisen van het Beter Leven keurmerk. Zeugen in de kraamstal beschikken daarnaast over nestbouwmateriaal. Neems eens een kijkje in de zichtstal van bijvoorbeeld varkenshouder Houbensteyn in het Limburgse Ysselsteyn of Voermans in het Limburgse Oirlo. 

Lekkere recepten
Van schnitzels tot speklappen en varkensfilet; varkensvlees is zo ontzettend veelzijdig. En ook zo goed te combineren. Uit de vele mogelijkheden hebben we een aantal recepten voor u geselecteerd om u te inspireren. Meer recepten vindt u in onze receptenzoeker

Geheel volgens traditie: rollade!
Iedere familie kent zijn specialiteiten tijdens de feestdagen, zoals de spectaculaire rollade die papa jaarlijks aansnijdt voor het kerstdiner. Die traditie houden we graag in ere, maar wel met een feestelijke twist! Wat dacht u van Varkensrollade met pruimen en katenspek? Klik hier voor het feestrecept en meer inspiratie. 

Gevulde varkensfilet met spinazie en rozemarijnkrieltjes - Jan Linders
   
Italiaanse schnitzel (scaloppine al limone) - Jan Linders
   
Varkensfilet met groentecurry en noten - Jan Linders

Een greep uit ons assortiment

383
Jan Linders

Schouderkarbonade 2st

500 gram
408
Jan Linders

Ribkarbonade 2st

500 gram
499
Jan Linders

Haaskarbonade 2st

500 gram
627
Jan Linders

Speklap à la minute 4 stuks

500 gram
598
Jan Linders

Speklap zonder zwoerd 4 stuks

500 gram
560
Jan Linders

Speklap met zwoerd 4st

500 gram
627
Jan Linders

Fricandeaulap 2 stuks

500 gram
500
Jan Linders

Gepaneerde varkensschnitzels 2 stuks

500 gram
665
Jan Linders

Varkensschnitzel zigeuner 2 stuks

500 gram
640
Jan Linders

Varkenspoulet

500 gram
715
Jan Linders

Varkensfilet stuk

500 gram
812
Jan Linders

Varkensfiletlapjes

500 gram
570
Jan Linders

Varkensfiletlap minute 4st

500 gram
449
Jan Linders

Hamschijf

500 gram
565
Jan Linders

Speklap gekruid 3st

500 gram