Home Venkel

Extra informatie

Een veelzijdige groente met een herkenbare smaak

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten. Venkel vind je het hele jaar door in onze supermarkten, en halen we zodra het kan natuurlijk vertrouwd uit eigen streek. Die periode loopt van mei t/m oktober: in die maanden is onze venkel afkomstig van teler Litjens uit het Limburgse Leunen. 

Proef de anijssmaak

De venkelplant is officieel een kruid dat sterk naar anijs smaakt. In de keuken wordt voornamelijk de verdikking aan de onderkant van de steel gebruikt als groente, maar ook de venkelzaden kunnen gebruikt worden in olie en thee. Het jonge topgroen, wat we ook wel de veertjes noemen, wordt gebruikt als garnering of als lichte kruiden in salades en vissoepen.

Al met al is de venkel een heerlijk frisse, veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt gebruiken én bereiden! Een verse venkel heeft de meest sterke anijssmaak: hoe langer de groente ligt, hoe meer de smaak afneemt. Venkel hoort er mooi fris en groen uit te zien, met een stevige knol.

Bewaartip: draai de venkel in vershoudfolie! Zo blijft deze tot 7 dagen in de koelkast houdbaar en 2 dagen op de fruitschaal. Is de venkel rauw? Blancheer ‘m dan licht en je kunt deze tot wel een jaar in de vriezer bewaren. 

Variëren met venkel

Venkel wordt vaak gebruikt in salades of als garnering, maar kan ook prima de hoofdrol spelen in gerechten! Laat je inspireren en verrassen door onze recepten met venkel. 

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Risotto met venkel en blauwe kaas

Risotto met venkel en blauwe kaas

Bij jouw Jan Linders

109

Venkel

1 stuk